Tuesday, April 26, 2011

Kawanku..T_T

TIDAK DAPAT KU PEJAM MATA,
LANTAS KU BANGUN LALU TERMENUNG, 
INGIN KU CIPTAKAN CORETAN UNTUKMU,
TERINGAT KU DIMASA LALU, 

SEWAKTU ZAMAN PERSEKOLAHAN DULU, 
MAKA TERCIPTALAH ILHAM CORETANKU,
CORETAN UNTUKMU KAWANKU,
MASIH TERBAYANG DIMINDA, 

KETIKA KAU DAN AKU BERGURAU SENDA, 
BAGAI DUNIA MILIK KITA SAHAJA,
DIMANAKAH KINI KAU BERADA? 

ADAKAH KAU MENGINGATIKU JUA? 
BILAKAH KITA DAPAT BERSUA?
APA KHABARMU KAWANKU?
DULU KITA PERNAH BERJANJI SETIA,
SUSAH PAYAH KITA TETAP BERSAMA,
NAMUN KITA HANYA MAMPU MERANCANG,
TAKDIR DAN WAKTU TAK DAPAT DIHALANG,
WALAU KINI KITA JAUH TERPISAH,
KATA-KATAMU TAKKAN KU LUPA,
JIKA BERKAWAN BIAR SERIBU,
BERCINTA HANYA PADA YANG SATU,
YANG SATU,
DIMANAKAH KINI KAU BERADA?
ADAKAH KAU MENGINGATIKU JUA?
BILAKAH KITA DAPAT BERSUA?
AKU RINDU PADAMU KAWANKU,
AKU MERINDUIMU......

Thursday, April 21, 2011

KenApE Ep AwaK.?

emmmmm..T_T...nape lah kan...aq rindu sngt kat ko....aq nak on9 ngn ko jew kejap...kejap pom takpe dah...boley dalam 10 minit xpe dah..aq juz nak tgk ko jew...aq x smpat ag nak ckap yg aq nak on9 kejap jew skype tu...tapi ko terus ckap yg ko MALAS...humm...ntah ar...da brape malam aq tak tgk ko...aq ase rindu sangat2...tapi ko cam ta kesa jew an...takpe r..nnti lau aq ta faham ko ckap aq pnting dri sndiri...takpe r..biar aq jew la yg faham ko ep...ko tayah faham aq takpe...kadang2 aq ase cam da tawar ati jew nak ajak ko on9...hummm..tiap kali aq ajak mmg ko akan tolak..nape..?bnci sngt ep tgk mke aq nim..?hodos sngat ep mke aq nim.?cam gtu..?aq mgharap ngn ko tau yang ko dajanji nak on9 ngn aq...tapi bile smpi mase ko bg alasan lagi..sape ta sedih...sedih sngt wak..awk tak tau yg sy dbsahi ngn hujan mase sy tulis nim...sy tak ley nak than..sy sedih sgt2..sy ase mcm awk tak syg sy...sy tak tau nape...skang ni awk tggal sy sorang..awk tak de pom nak ckap, jom ar kite on9, sy tanak tgk awk sdih..tak de pom wak...sy tggu awk ckap cam tu..lau awk ckap camtu sy boley faham awk..tapi awk juz buat tak tau jew...awk nak sruh sy jew faham awk...sy tanak ungkit wak...tapi hati sy wak..tlong ar jge hati sy lak..da brpe malam awk janji ngn sy wak..?sy masih mnagih janji awk tu smpai malam ni...then smpi lah mlm ni sy ase da tawar hati untuk tggu awk tnaikan janji awk tu...sy nak sgt awk tahu sy rindukan awk sgt2..sy cintakan awk sgt2..sy perlukan awk sgt2...dan sy pom tahu awk cintakan sy jugak...tapi kdang2 awk buat sy rase sedih...awk ckap awk tanak tgk sy sedih,..tapi awk buat jgak...nape wak..?ape slah sy wak..?sy ta faham awk lgi ke slame ni wak..?awk..skang ni awk da tggl sy sorang2..awk da tido..tapi sy masih x leh nak tdo lagi...sy masih nak kan awk...sy xleh nak tdo wak...then esok kan...lau sy da ta ley celik mate lagi...awk da tk ley nak skype ngn sy...dan mase tu awk tayah lgi ckap mlas nak on9...sy pom dah tade..so awk akan ase lebih slese kot..awk tido la nyenyak2 ye...sy tak ley tdo lagi sbb sy rindukan awk...awk tayah fikir sal hati sy ep...salam..T_T


                                                                                                                                         21 Apr 2011

Thursday, April 14, 2011

C!nTA

CINTA BUKAN HANYA DI MATA,
CINTA HADIR DI DALAM JIWA,
CINTA BUKAN HANYA DI MULUT,
CINTA HADIR DI DALAM HATI,
CINTA BUKAN REKAAN,
CINTA HADIR DARI PERASAAN,
CINTA BUKAN BARANG MAINAN,
CINTA IBARAT PEGANGAN AGAMA.

Wednesday, April 13, 2011

Maafkan Aku

hummm...maafkan aq....aq tak bermaksud untuk sakitkan ati ko..tapi ko tak tau yg ati aq lagi sakit...sesakit mane pom hati ko..takkan pernah same dgn hatiku yg sdang sakit...aq cuba untuk paham dgn situasi skarang..tapi aq tak boleh...aq balik dari keje dgn mgharapkan dapat sembang dngn ko..ko tak tau ke yg aq rindukan ko...susa sgt ke ko nak paham...?smpikan kite boley smbang kejap jew dan dgn org lain ko smbang berjam2....aq tahu tu mmber ko...tapi aq tak ske die...ko buat aq sakit ati sgt2...hummm....aq sedih skang nim...dan bile aq sedih dan sakit ati sgt2 aq akan cari blog ni untuk tulis sumtink...dan tiap kali aq tulis nim...aq akn rase lain macam...aq tak tahu nape...dan kadang kala hujan akan mmbasahi aq....ko nak tahu nape..?sbb aq sygkan ko sgt2...aq rindukan ko sngt2...tpi ko luangkan mase ko untuk org lain..dan smpi skang ko masih tak de mase untuk aq...ape sume ni..?aq sakit ati ko faham tak..?ke ko nak sruh aq jerit kat tlinga ko baru ko nak dgr dan faham..?plizzz la...aq cbe nak faham..tapi aq tak ley...sbb org yg ko lyan tu..pling aq bnci dalam dnia ni..biar lah die tu mmber ko sakli pom....sampi mati pom aq takkan suke...!!dan kalo ko rase aq ni pnting..ko cari lah aq bile ko rase bisan dan ko layan lah org lain bile ko ade teman...aq tak leh nak kate pape...aq bkan sape2 pom...ko tau tak yg aq rindukan ko sgt2 ari nim..?aq balik habis cepatsbb nak call ko...tapi ko ckap ko nak gi uma mmber..bile ko balik..ko ckap die ade umah ko...then bile aq sruh ko g smbang...ko bkan main agi ske..ko tak tahu ke yg aq sruh tu tnde aq tgh sakit hati dan kecewa...aq tahu yg aq takkan dapt smbang ngn ko....ko gi lah kat die..ko tayah layn la aq ni...aq nak sorang2...aq xnak ade sape2 ganggu aq wat mase nim...(T_T)

Monday, April 4, 2011

Perangai Kaum Hawa


Assalamualaikum,
Mule2 skali aq nak mintak maaf la sbb tulis artikel ni…aq bkan nak sakitkan ati sape2…tapi aq nak berkongsi pndapat aq jew…tapi kalo korang takleyh trima takpe lah…aq faham la..mgkin korang trase sbb korang mmg camtu…haha…sori2…aq mnitak maaf skali lagi ep…huhu…

Aq pom malas gak nak memanjangkan pndapat aq yg smemangnye pnjang nim…baik aq terus terang jew la kan….senang kan lau macam tu…

Ha…yang sbenarnye kan…aq memang memang memang memang tak suke la cara kaum hawa yg sentiasa perasan..aq tak faham…kalau lelaki mesej ckap nak berkenalan kew..knape pmpuan mesti ckap ni mesti nak tackle aq nim..pdahal lelaki tu sje2 jew nak kawan..tak kire la text kat msj or facebook pom…lelaki bkan snang nak tackle pmpuan…so skarang aq da tahu knape pmpuan tu lambat ade couple or kahwin sbb asyik prasan llaki tu nak kat die jew..pdahal llki tu xnak pom…sje nak kawan…tapi kaum hawa asyik SYOK SENDIRI…so, takpe lah…kaum adam mngerti sbb kaum hawa smakin ramai, dan kaum hawa brebut-rebut untuk dapatkan llki…blurrr lah kaum hawa nih…

Sayang, sya nak jawab nih…lelaki bkan ade supplier nombor telefon pmpuan…tapi nombor tlefon pmpuan skang ni murah sgt la..smpi kat public phne, bus stop, tandas awam, dan kadang2 tu tgh pmbahagi jalan pom ade nom telefon pmpuan skang ni…so bkan slah llki la kalau die col ckap nak berkenalan untuk jdi kawan dan bkan nak buat makwe or bini kalau nombor tlefon bersepah tepi jln tu…ntah pnye tuan phne tu pom same duk tepi jln jgak…so, aq tak faham knape pmpuan asyik perasan jew bile llki tu ckap nak berkenalan…kaum hawa akhir zaman mmg mcm ni kot…

Ha…satu lagi kan kaum2 hawa…aq nak bgtau nih…korang tayah la wat jual mahal…mmg patot pom llki cakap korang smbong kalau x layan diorang sbb korang ni ske prasan cantik…padahal muke bese2 jew…llki nak knal pom sbb nak hilangkan bosan jew..lgi stu…lelaki cakp jgn wat jual mahal tu bagus sbnarnye..ia nya sbgai satu nasihat…ahai kaum2 hawa..cuba korang tgk zaman sakrang…pmpuan lbih ramai dari llki kan…so kalau korang wat jual mahal, sape lagi yg nak kat korang..last2 org yg kau wat jual mahal tu da brpunye bau ar korang nak kat die…pastu kacau laki org…aq tak daham ah dgn kaum hawa skarang nih…prngai yg tak mnentu…prangai perasan tu memakan diri sndiri…kcian deyh…

Dear only you,

Sesungguhnya korang perlu tahu bahawa kaum hawa nim mmg mulut xde insurans…die ain cakap jew..padahal die tak tahu ape niat lllki tu sbnarnye…die main ckap jew…

Contohnye, bile llki tinggal kan ssorang pmpuan tu…mesti ade sbb kan…x smestinye llki tu tggalkan pmpuan tu atas sbb rupe die ta cantik…tapi korang tak..llki belum ckap mnde yg sbnarnye lagi korang dah hebohkan satu facebook yg bahawasanye llki tu playboy…ape kejadahnye semua tu pmpuan..?kadang2 llki tu tgglkan pmpuan tu sbb prangai pmpuan yg terlalu menggedik dan mmbuatka n llki rase nak mntah bile tgk prangai pmpuan mcm tu…agak2 la kalu nak bermanje pom..takkan depan org ramai kan..malu la ckit pmpuan…

Pempuan, laud ah dapat llki yang baik tu jgn lah korang nak kikis hrte die lak..beselah..pmpuan..trenal dgn gelaran pisau ckur..tapi bile sruh ckur bulu kew ape kew…tak nak lak…pisau ckur yg tak bermate tapi bahaya..kalau nak sumtink…lau llki tanye, u syang I tak..?syg la…syg sngt2..sebanyak bulu di tubuh kambing…yela..pisau ckur..mmg la ske bulu2 nim..sbb tu buat ayat mcm tu…aq da fahm sgt da ngan pmpuan zaman skarang…hampeh…tak gune…
Dengar sini ye wahai kaum2 hawa…korang jgn la nak perasan sgt..sptutnye korang brsyukur la ade jgak llki yg trime korang…maklum la…kaum korang ramai mane skarang…kalu korang tggl lelaki pom..llaki tak kesah pom…sbb berlambak lagi tepi jlan tu org yg mcm korang..same jew…tak ubah pom..sbb die pom pmpuan jgak..sbb tu aq kate same kan…kadang2 tu, lelaki saje jew buat sedih bile korang tgglkan die sbb diorang nak korang sedar yg kesilapan korang yg mmbwa padah pd korang…teruk btul la pmpuan skarang nim…

You2…aq nak jwab nih…knpa llki ske kcau pkwe kaum korang bile korang reject die eyp..?kitorang bkn kacau tapi nak nasihatkan llki tu jew…xnak die berbinikan org yg mcm korang tu..prangai korang tu dah la bruk..pastu main tggl jew llaki..korang ingt llki kesah sgt kew lkalu korang tggl pom..?ta kesah lngsung la syg..diorang cume kesian kat korang jew..skali korang wat cm tu,tak de da org laki nak kat korang,..sbb berlambak lagi pmpuan, sayang…so pikir yang terbaik sblum buat ssuatu kputusan tu…


Dear womanhood

Ye aq tahu pmpuan mmg ta ske bile llki ckap ngn pmpuan…then bile bile pmpuan ckap llki mmg kaum adam akan marah…yelah…mm gar u curang bile u ckap ngn llki lain sbb pmpuan tak leyh kawin ramai...so maksudnye curang la..then llki hnya dpggil mnggtal sbb die boleh kawin ramai…dalam al-quran pom ade ckap…wahai pmpuan jagalah perhiasan mu dan janganlah dipertontonkan kpada mana2 lelaki slain suami mu…so, mmg prbuatan tu salah bg sseorang pmpuan…pmpuan prlua jga batasan prgaulan die..kalu suami tak suke tapi masih buat jgak…pmpuan tu mnderhaka pade suaminya..walaupun kaum adam sudah pupus…tapi hak dan kause sorang lelaki tidak pernah pupus…

You…aq tahu aq tak baik dan tak pndai…tapi kalau pape yang aq buat tu tak btul..tlong la tgur..sbb tu niat aq nak cari isteri2 yg solehah…slain suami yg mmbimbing isteri, istri pom kne bimbing suami…jgn la ego sgt…smpi kan suami lead bce doa tndas pom u nak ckap kaum adam ni ntah pape..bkan nye kaum adam ni lead kan untuk pergi clubbing or ke jalan maksiat..ke jalan yg benar tu..patutnye kaum hawa bersyukur la kan..tapi tak…asyik nak mngate jew..truk la kaum korang ni…sbb tu org ckap, kaum yg ramai ke neraka adelah kaum hawa..dan kbnyakan kaum adam ke neraka adalah kerana kaum hawa…

Konklusinya, kaum hawa adalah pnyebab sglanya kerana kecantikan sseorang kaum hawa itu dihiasi dgn rupa syaitan untuk mggoda mana2 lelaki….

Kaum adam tahu pmpuan mmg tak ske lau lelaki bercakp sal nak kawin lbih dari 1..niat si suami btul untuk mlihat isteri die masuk syurga..mmg kaum hawa boley ckap..bnyak agi mnde lain ley wat pmpuan masuk syurga..cntohnya  bersolat, puasa, jaga maruah dan metaati suami, sure masuk syurga.tapi kan, nak cari kat mane zaman skarang yg pmpuan 100% pempuan mntaati perintah suami die…?200% aq ckap dalam 10000 ade sorang jew yg mntaati 100%...so untuk mngurangkan dose2 korang tu..baim lah suami korang kawin lain…untuk mase don korang jgak…xkan kay sggup kne bkar dalam api sna..?

Sebelum kawin, korang asyik slahkan lelaki sbb mntak pelik kat korang..tapi korang pom 1 hal..yang trus bg tu nape..?tak fikir pnjang..?tapi tak sume laki mcm tu la..aq cme jwab soalan kau jew…sejahat2 mane pom llki..lau nak kawin mmg nk cri yg baik2 agar tidak trpesong akidah dan selmat dunia dan akhrat..teruna lelaki tak boleh ditengok sbb nak buat pmpuan rase jelez..bile pmpuan  jelez..die akan rase untuk lbih mnjaga dara die agar tidak ade org tgk sbelum suami die tgk..so renungkan wahai kaum hawa…

So , kaum hawa..jgn lah korang terlalu ego or perasan…biarlah care mane pom llki tu ngorat korang…asalkan dioran ikhlas..kdang2 yg hntar lagu ke ape ke, belum tntu die eclas..btol tak wahai kaum adam dan hawa..?so terimalah seadanya cinta lelaki tu walau mcmane care sakli pom llki tu tackle korang…bersyukur lah krna msih ade yg sudi…berbangga lah kite pade orang2 islam dan bkan nye org2 kafir yg korang minat sgt tuh…dan korang jgn lak prasan yg Korean nak kan kat Korean yg mke tak sberape tuh…akhir kata dari aq..semua kaum hawa kat Malaysia ni or dunia ni mmg KOYAAA………………….(^_^)

THE MOST BEAUTIFUL PLACE IN THE MALE BODY IS THE HEART..SO,KEEP HEART OF A MAN IS IN GOOD...NEVER PLAY FOR MAN..IT WILL LEAVE THE VERY IN EFFECT

Sama2 kita renungkan…!
There was an error in this gadget

Popular Posts

BMI Calculator