Monday, April 4, 2011

Perangai Kaum Hawa


Assalamualaikum,
Mule2 skali aq nak mintak maaf la sbb tulis artikel ni…aq bkan nak sakitkan ati sape2…tapi aq nak berkongsi pndapat aq jew…tapi kalo korang takleyh trima takpe lah…aq faham la..mgkin korang trase sbb korang mmg camtu…haha…sori2…aq mnitak maaf skali lagi ep…huhu…

Aq pom malas gak nak memanjangkan pndapat aq yg smemangnye pnjang nim…baik aq terus terang jew la kan….senang kan lau macam tu…

Ha…yang sbenarnye kan…aq memang memang memang memang tak suke la cara kaum hawa yg sentiasa perasan..aq tak faham…kalau lelaki mesej ckap nak berkenalan kew..knape pmpuan mesti ckap ni mesti nak tackle aq nim..pdahal lelaki tu sje2 jew nak kawan..tak kire la text kat msj or facebook pom…lelaki bkan snang nak tackle pmpuan…so skarang aq da tahu knape pmpuan tu lambat ade couple or kahwin sbb asyik prasan llaki tu nak kat die jew..pdahal llki tu xnak pom…sje nak kawan…tapi kaum hawa asyik SYOK SENDIRI…so, takpe lah…kaum adam mngerti sbb kaum hawa smakin ramai, dan kaum hawa brebut-rebut untuk dapatkan llki…blurrr lah kaum hawa nih…

Sayang, sya nak jawab nih…lelaki bkan ade supplier nombor telefon pmpuan…tapi nombor tlefon pmpuan skang ni murah sgt la..smpi kat public phne, bus stop, tandas awam, dan kadang2 tu tgh pmbahagi jalan pom ade nom telefon pmpuan skang ni…so bkan slah llki la kalau die col ckap nak berkenalan untuk jdi kawan dan bkan nak buat makwe or bini kalau nombor tlefon bersepah tepi jln tu…ntah pnye tuan phne tu pom same duk tepi jln jgak…so, aq tak faham knape pmpuan asyik perasan jew bile llki tu ckap nak berkenalan…kaum hawa akhir zaman mmg mcm ni kot…

Ha…satu lagi kan kaum2 hawa…aq nak bgtau nih…korang tayah la wat jual mahal…mmg patot pom llki cakap korang smbong kalau x layan diorang sbb korang ni ske prasan cantik…padahal muke bese2 jew…llki nak knal pom sbb nak hilangkan bosan jew..lgi stu…lelaki cakp jgn wat jual mahal tu bagus sbnarnye..ia nya sbgai satu nasihat…ahai kaum2 hawa..cuba korang tgk zaman sakrang…pmpuan lbih ramai dari llki kan…so kalau korang wat jual mahal, sape lagi yg nak kat korang..last2 org yg kau wat jual mahal tu da brpunye bau ar korang nak kat die…pastu kacau laki org…aq tak daham ah dgn kaum hawa skarang nih…prngai yg tak mnentu…prangai perasan tu memakan diri sndiri…kcian deyh…

Dear only you,

Sesungguhnya korang perlu tahu bahawa kaum hawa nim mmg mulut xde insurans…die ain cakap jew..padahal die tak tahu ape niat lllki tu sbnarnye…die main ckap jew…

Contohnye, bile llki tinggal kan ssorang pmpuan tu…mesti ade sbb kan…x smestinye llki tu tggalkan pmpuan tu atas sbb rupe die ta cantik…tapi korang tak..llki belum ckap mnde yg sbnarnye lagi korang dah hebohkan satu facebook yg bahawasanye llki tu playboy…ape kejadahnye semua tu pmpuan..?kadang2 llki tu tgglkan pmpuan tu sbb prangai pmpuan yg terlalu menggedik dan mmbuatka n llki rase nak mntah bile tgk prangai pmpuan mcm tu…agak2 la kalu nak bermanje pom..takkan depan org ramai kan..malu la ckit pmpuan…

Pempuan, laud ah dapat llki yang baik tu jgn lah korang nak kikis hrte die lak..beselah..pmpuan..trenal dgn gelaran pisau ckur..tapi bile sruh ckur bulu kew ape kew…tak nak lak…pisau ckur yg tak bermate tapi bahaya..kalau nak sumtink…lau llki tanye, u syang I tak..?syg la…syg sngt2..sebanyak bulu di tubuh kambing…yela..pisau ckur..mmg la ske bulu2 nim..sbb tu buat ayat mcm tu…aq da fahm sgt da ngan pmpuan zaman skarang…hampeh…tak gune…
Dengar sini ye wahai kaum2 hawa…korang jgn la nak perasan sgt..sptutnye korang brsyukur la ade jgak llki yg trime korang…maklum la…kaum korang ramai mane skarang…kalu korang tggl lelaki pom..llaki tak kesah pom…sbb berlambak lagi tepi jlan tu org yg mcm korang..same jew…tak ubah pom..sbb die pom pmpuan jgak..sbb tu aq kate same kan…kadang2 tu, lelaki saje jew buat sedih bile korang tgglkan die sbb diorang nak korang sedar yg kesilapan korang yg mmbwa padah pd korang…teruk btul la pmpuan skarang nim…

You2…aq nak jwab nih…knpa llki ske kcau pkwe kaum korang bile korang reject die eyp..?kitorang bkn kacau tapi nak nasihatkan llki tu jew…xnak die berbinikan org yg mcm korang tu..prangai korang tu dah la bruk..pastu main tggl jew llaki..korang ingt llki kesah sgt kew lkalu korang tggl pom..?ta kesah lngsung la syg..diorang cume kesian kat korang jew..skali korang wat cm tu,tak de da org laki nak kat korang,..sbb berlambak lagi pmpuan, sayang…so pikir yang terbaik sblum buat ssuatu kputusan tu…


Dear womanhood

Ye aq tahu pmpuan mmg ta ske bile llki ckap ngn pmpuan…then bile bile pmpuan ckap llki mmg kaum adam akan marah…yelah…mm gar u curang bile u ckap ngn llki lain sbb pmpuan tak leyh kawin ramai...so maksudnye curang la..then llki hnya dpggil mnggtal sbb die boleh kawin ramai…dalam al-quran pom ade ckap…wahai pmpuan jagalah perhiasan mu dan janganlah dipertontonkan kpada mana2 lelaki slain suami mu…so, mmg prbuatan tu salah bg sseorang pmpuan…pmpuan prlua jga batasan prgaulan die..kalu suami tak suke tapi masih buat jgak…pmpuan tu mnderhaka pade suaminya..walaupun kaum adam sudah pupus…tapi hak dan kause sorang lelaki tidak pernah pupus…

You…aq tahu aq tak baik dan tak pndai…tapi kalau pape yang aq buat tu tak btul..tlong la tgur..sbb tu niat aq nak cari isteri2 yg solehah…slain suami yg mmbimbing isteri, istri pom kne bimbing suami…jgn la ego sgt…smpi kan suami lead bce doa tndas pom u nak ckap kaum adam ni ntah pape..bkan nye kaum adam ni lead kan untuk pergi clubbing or ke jalan maksiat..ke jalan yg benar tu..patutnye kaum hawa bersyukur la kan..tapi tak…asyik nak mngate jew..truk la kaum korang ni…sbb tu org ckap, kaum yg ramai ke neraka adelah kaum hawa..dan kbnyakan kaum adam ke neraka adalah kerana kaum hawa…

Konklusinya, kaum hawa adalah pnyebab sglanya kerana kecantikan sseorang kaum hawa itu dihiasi dgn rupa syaitan untuk mggoda mana2 lelaki….

Kaum adam tahu pmpuan mmg tak ske lau lelaki bercakp sal nak kawin lbih dari 1..niat si suami btul untuk mlihat isteri die masuk syurga..mmg kaum hawa boley ckap..bnyak agi mnde lain ley wat pmpuan masuk syurga..cntohnya  bersolat, puasa, jaga maruah dan metaati suami, sure masuk syurga.tapi kan, nak cari kat mane zaman skarang yg pmpuan 100% pempuan mntaati perintah suami die…?200% aq ckap dalam 10000 ade sorang jew yg mntaati 100%...so untuk mngurangkan dose2 korang tu..baim lah suami korang kawin lain…untuk mase don korang jgak…xkan kay sggup kne bkar dalam api sna..?

Sebelum kawin, korang asyik slahkan lelaki sbb mntak pelik kat korang..tapi korang pom 1 hal..yang trus bg tu nape..?tak fikir pnjang..?tapi tak sume laki mcm tu la..aq cme jwab soalan kau jew…sejahat2 mane pom llki..lau nak kawin mmg nk cri yg baik2 agar tidak trpesong akidah dan selmat dunia dan akhrat..teruna lelaki tak boleh ditengok sbb nak buat pmpuan rase jelez..bile pmpuan  jelez..die akan rase untuk lbih mnjaga dara die agar tidak ade org tgk sbelum suami die tgk..so renungkan wahai kaum hawa…

So , kaum hawa..jgn lah korang terlalu ego or perasan…biarlah care mane pom llki tu ngorat korang…asalkan dioran ikhlas..kdang2 yg hntar lagu ke ape ke, belum tntu die eclas..btol tak wahai kaum adam dan hawa..?so terimalah seadanya cinta lelaki tu walau mcmane care sakli pom llki tu tackle korang…bersyukur lah krna msih ade yg sudi…berbangga lah kite pade orang2 islam dan bkan nye org2 kafir yg korang minat sgt tuh…dan korang jgn lak prasan yg Korean nak kan kat Korean yg mke tak sberape tuh…akhir kata dari aq..semua kaum hawa kat Malaysia ni or dunia ni mmg KOYAAA………………….(^_^)

THE MOST BEAUTIFUL PLACE IN THE MALE BODY IS THE HEART..SO,KEEP HEART OF A MAN IS IN GOOD...NEVER PLAY FOR MAN..IT WILL LEAVE THE VERY IN EFFECT

Sama2 kita renungkan…!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Popular Posts

BMI Calculator