Saturday, December 31, 2011

Anniversary

Assalamualaikum semua...ni ha..aq nak ucap selamat tahun baru jugak lah..dah aq tengok sume org duk sambut tahun baru...ni da masuk tahun 2012 dah...ehem2..aq ade mnde nak kongsikan dengan korang nih..huhu...dengan ini ...01/01/12 maka genaplah setahun aq bersama yg tersayang iaitu Afifah bt Azmi yg tercinta...dalam mase stahun nih..mcm2 pngalaman pahit dan manis kitorang lalui..sbnyak amne pun kenangn pahit tuh bnyak lagi kenangan manis yg kitorang lalui...bersama baru setahun tapi rasa mcm dah 10 thun bersama...huhu..kitorang rapat sngt..mgkin korang2 tak mcm kitorang,...huhu..so korang2 jgn jelez ep..aq sje jew bgtahu nak suruh korang jelez...hak3....aq harap hubungan aq dan die nih mnejadi yg terkahir dalam hidup ku..memang die bukan cinta pertama aku tetapi biarlah dia menjadi cinta yg terakhir dalam hidupku dan jgn pernah ada org ketiga dalam hubungan aq dan dia...x pernah ku ucap kata benci terhadap mu syg kerna ku tak mahu benci itu hadir dalam hidup ku untuk mu...hnya ku ingin cinta dan kasih syagku untuk hidup mu...i love u so much baby...syg jgn pernah tinggalkan abg tau...abg cintakan syg sorang jew//abg rindukan syg doeh...tak tahu da nak wat camne..mmg takkan pernah cari yg lain tau...i love u baby....semoga hubungan kita nii kekal hingga akhir hayat...amin....=.=

Tahun Baru..???

Ahlan wasahlan...tinggal beberapa jam jew lagi kita akan melangkah ke tahun baru iaitu tahun 2012..ini bermakna tahun 2011 akan meninggalkan kita buat selamanya...sesungguhnya pasti akan ramai manusia dan termasuk org Islam sekalian akan menyambut tahun baru di dataran2 yg sepatutnya dengan kemeriahan countdown dan percikkan bunga api...hummm...inilah salahnya seorang yg bernama manusia...menyambut kedatangan tahun baru dengan cara barat..kenapa tidak menyambut tahun baru dengan Allah swt..?tidakkah kita rasa bersalah dengan menyertai program2 yg berunsurkan maksiat..?sesungguhnya org2 yg sebegini akan mengakibatkan Allah swt menurunkan bala bencana yg menyebabkan org yg tak bersalah pun kene...tapi bermacam2 bala sudah di turunkan..tapi sudahkah mereka sedar tentang sume ini..?sedih apabila mengenangkan sikap org Islam sendiri yg Islam hanya pada nama...terlompat-lompat di dataran tak kira lelaki dan perempuan bercampur..di manakah maruah kita..?di manakah martabat Islam..?begitu rendah org bukan Islam melihat agama Islam..T_T..bukankah Islam disuruh menjadi contoh kepada agama lain..?tetapi knapa agama lain menjadi contoh kepada kita..?kita t'ikut2 budaya barat..apakah ini akhir zaman..?ya..inilah akhir zaman...di mana Islam semakin lemah tetapi kafir semakin kuat dan tak henti2 menjatuhkan Islam..Ya Allah kau sedarkanlah umat Islam di dunia MU ini...sesungguhnya aq sedih melihat saudara2 ku dalam keadaan sebegini...dimanakah akal sihat mereka..?negara Malaysia adalah negara yg rasminya beragama ISLAM...tetapi dimanakah kerajaan yg memerintah...?jikalau kerajaan tidak membenarkan program sperti ini berlaku...pasti semua ini tidak akan terjadi...sesungguhnya negara Malaysia bukan lah rasmi beragama Islam tetapi lebih kepada org bukan Islam kerna mengikut cara barat...sesungguhnya kita perlu menukar kerajaan yg sedia ada sekarang dan melakasanakan HUDUD....pasti tidak akan ada program seperti ini lagi bahkan ceramah2 agama akan muncul seperti malam ni di stadium merdeka di Shah Alam Selangor bersama Ustaz Azhar Idrus...hummm...pelik lah org zaman skang.sume nak ikut arus kemodenan sampai agama pun nak ikut kemodenan...asthagfirullah...

Sunday, December 25, 2011

Jadual Sem 2

HAHHHHH.....ni die jadual aq....
tgk jadual serabut doh ase..nasib tak fit mane...lau tak sebek molek ar kalu fit....tu pun hari selasa pukul 4-5 ade kelas...tapi bertindih...kne update lop ar jadual..tapi comey doh jadual nim ey...huhu....tapi gtu ar...kelas heat & fluid adop lagi tuh..gane kire ginim...ni yg buat aq bengang..!!!!!!!!!!!!!!hahahaha....sempat lagi gelak...ngokkksss....hak3...ske lagi....Y_Y..nagis ar plop...huaaaaaaa.....alapadang doh la gining....debor pulop....mcm2 ade perasaan aq...mcm astro jewpp....^_^
mgkin jadual ni akan berubah lagi...................!!!!!!!!!

Nak Pergi dah....Y_Y

emm...pagi esok aq akan bertolak pergi kew TATIUC in Kemaman...dekat jew pom..tapi aq tak mo pergi la..aaq still lagi nak duk kat rumah...aq tak puas lagi..huaaa...tapi yg aq paling tak mo sgt2...aq tak mo jauh dengan sayg aq...aq nak dgn die slalu lah...nka ckap phne ngn die..nak skype ngn die..nak main ABC,BINGO & NOMBOR EKOR kat skype...huhu...rindu nak main sume tu...aq rase tu lah kenangn taime skype yg paling manis...tapi kalu skype mesti gaduh sbb facebook ....rizak ngat ar aq...nanti aq dah nak gi dah..dah tak leyh skype slalu ngn die...agipun aq ngn die x lame lagi dah nak ckup setahun....tggal bberapa hari jew lagi..tanggal 010112...ckup lah kitorang bersama selama setahun...aq harapkan kitorang akan kekal hingga akhir hayat...syg...syg jge diri ep kalo abg dah pergi esok..syg ingt tau..syg jgn nakal2 n jgn gatl2....nanti abg sedeyh kalo syg wat mcm tu kat abg...i love u so much sayang......

Saturday, December 24, 2011

Perjuangan Bermula lagi...!!!!

pejam celik pejam celik dah sebulan dah aq duk kat umah....ari isnin nih aq dah nak balik kat campus aq TATUC..:(...rasanya malas lagi nak balik...tak puas lagi duk kat rumah..tak puas lagi main ngan adiq2....Y_Y...nak duk kat rumah lagi....aduss...skang mase tuk aq berjuang lagi...aq harap perjuangan aq kali ini akan mmerikan kegembiraan buat aq dan semua..maybe semester ni aq lebih sibuk dari sem lepas...sbb aq akan ambik 7 subject tuk sem nih....jadual aq maybe fit gle2..projek, assignment pun msti bnyak gak...adusss....syg...sabar ye dgn sume nih...mesti ade hikmah disebalik sume nih...kite kan nak berjaye same2 so kne blajar tol2 lah..lepas da berjaya kite leyh kahwin...hak3...jgn bsing2..nnti org lain dengar lak...sabr ye..abg balik lak..bukan jauh pun...tapi rutin kite akn berubah la...tak mcm time abg ade kat rumah dah la...aq kne bagun awl lah plak..adusss...malas nye nak bgun awl2....aq bese duk kat rumah...kul 12 baru bagun..haha...ni nak bangu awl mcmane ntah nih...huhu...sebek plok la rase...syg...syg jagn sedey2 ep....abg sentiasa ade untuk syg...abg janji abg akan selalu stia ngn syg..abg akan layan jugak syg walupun sesibuk mane abg hari tuh..tapi dalam sehari tuh mestilah ade mase untuk abg rehat n layan syg kan..bkan xde mase lagsung kan...:)..syg senyum keyh....ummuuuaaahhhhhh x 9999999....i love u baby....Y_Y

Friday, December 23, 2011

saBarLah DUhai HaTi...T_T

salam...emmm...selepas keriangan yg ku rasai...dtg pula kesedihan yg kurasakan sekarang ini...T_T...siyes la aq kecewa weyh bile org yg aq syg tak jujur ngn aq..knape lah kan nasib aq mcm nih...aq tak marah la ko tinggal brg tu pun...siyes aq tak marah..tapi nape dari awl2 ko tak bgtahu aq..???susah sgt kew ko nak bgtau aq..?aq suh ko pergi balik ambik ke cincin tuh..?aq rase aq tak lah sezalim tuh nak suh ko buat mcm tuh..tapi bg aq..ko jujur ngn aq pun da kire ckup lah...dlu pun dah jadi mcm ni...dlu aq tnye ko..mane bear..?nak tgk...tapi ko ckap ade...ade dalam almari...tapi yg sbenarnye ko suruh mak ko bawak balik bear tuh..knape smpi aq kene tnye dulu baru ko nak bgtau aq sume tuh..?aq ni dah tak pnting ke bg ko ha.?aq kecewa ko tau tak org buat aq mcm nim...knape ko tipu aq..?ko tau tak aq benci penipu..?jgn sampi aq benci ngn ko skali...aq benci penipu...tapi nape ko still tipu aq..?aq tnye mane cincin..?ko ckap ade...n then ko ckap lak..sori x ingt nak bawak balik cincin tuh...eh ko tahu x sakitnye hati aq mase tuh...nape ko tak bgtahu aq hah..??????????ko nak buat aq mcm nim smpi bile...?smpi aq mati kew ko nak buat aq mcm ni...?ke ko rase ko dah bgus sgt..?ko dah boleh hidup tanpa aq kew..?aq tnye ko...ko dah boleh hidup tnpe aq kew..?kalo ko rase aq ni tak penting da..ko bgtahu aq...kalo lah aq ni penting...ko da bgtau semua tu kat aq awl2 lagi...nak kate aq tak bgtau lagi..aq rase dlu aq dah btau..tapi kanpe ko ni bangang sangat hah susah sgt nak faham....aq benci tau tak org buat aq mcm nih...aq kecewa la.....ko tak faham aq kew.?aq tak mintak pape pun....JUJUR ngan aq pun dah ckup lah weh....kalu aq boleh jujur ngn ko dalam seme bende...tapi nape ko takleyh mcm tu hah,..????tlonglah jgn buat aq mcm nih....aq sedih ngan perangai ko nih....T_T..camne ep nak tahan kalo mcm nih..??

Wednesday, December 21, 2011

BINGO..!!!!


hahaha...malam ni...ni lah keje aq ngn syg aq...bleyh pulak malam nim main BINGO mlm nih...hahaha...sumbak3...tapi sedap jugop sbb aq menang skmo tanpa kalah dalam 5 game...hahaha..bluerkkkk cian kat ko efa...bluerkkkk...hahaha.....dlu nak main BINGO kene tggu time gi skola nak ajak kawan2 main..skang ni tak payah..duduk kat rumah n then bukak skype...leyh main BINGO da...bertape mudahnye kehidupan hari ini kan...daripada korang buat mnde bukan2 depan skype baik korang main BINGO ke ABC kew...sdap jugak..lebih2 lagi kalo main dengan awek mcm aq nih..sweet jew rase..nak2 bile sebut BINGO.!!!hahaha...pasti ade yg tergelak sbb menang n ade yg geram sebab kalah...die kan bunyi "arghhhh....alaaaaa......hummmm..."hahaha....tu lah yg buat aq seronok jew malam nih..huhu..korang tak nak cube kew..?seronok.....try lah...pasti nak lagi...pape pom, main permainan dulu2 lagi best dari permainan skang...^_^

Monday, December 19, 2011

ResULt Da KelUAr.!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum kawan2...hari ini akan ku tersenyum riang melupakan segala kesedihan..:p...alhamdulillah..hari ini result final exam aq keluar...aq mendapat result yg agak gempak...:)..aq dapat ckit jew juz 3.53 jew...tapi dekan lah..dan mampu mmbuat ku tersenyum....hari ini pasti akan ku tersenyum smpi ke malam mcm kerang busuk..hak3...ape lah kerang busuk...aq wangi keyh...aq bersyukur sgt sbb dapat result yg aq target kali nih...dan impian aq nak org kenal aq dgn kejayaan ini insyaallah akan berjaya...Ya Allah aq berterima kasih kepada MU ya Allah..seseungguNYA KAU MAHA PEMURAH LAGI MAHA MEBERI YA ALLAH...^_^

Sunday, December 18, 2011

riNdU kAT aWak..!!!

-_-....saya rindu kat aw doh nim..sy rindu gile doh kat awk...sori wak..i love u so much...i dont know what 2 do...ari ni mmg sy lain sikit..sy xley selih lagsung ari ni..terus sy jadi xde mod..sy mitak maaf..sy ase cepat nak marah..sy tahu awk tak sihat...sbb tu sy ckap ngan nada yg bese..sy nak awk jew...sy bkn nak pape pom dari awk..awk..sbnarnye lepas kite skype td..sy tak ok...tapi sebab sy tahu awk tak sihat...sy bgtau yg sy ok..sy xnak awk ckap sy tak faham awk lak..dah la awk tak sihat..sy lak wat perangai...so "saya ok demi awk"...:-) ..awk...sy tak tahu knape ngn diri sy ari nim..sharian sy xde selera nak mkn..sy tak rase lapar pun..tapi sy ase lemah sgt...maybe sy pun tak sdap badan sbb tu sy jadi xde selera nak mkn..awk...sy xnak tnjuk pun kat awk yg sy tak sihat..sbb awk pun tak sihat..nnti awk pikir sal sy agi sal awk lagi..tapi sy janji sy akan kuat dari awk untuk sy jage awk...sy sentiasa ada untuk awk..awk slalu tnye sy.."abg marah kew..?"..mmg sy rase nak marah tapi sy tak jadi nak marah...sy faham awk tak shat...awk..awk dgr la ckap sy..awk mkn ubat ep...ni sy ade bleyhla sy pakse awk mkn ubat..nnti kalo lah sy dah tak de ..sape nak pakse awk mkn ubat lagi...awk jgn degil2 tau..xbaik..awk kne ingt kat sy..kalau awk syg sy..awk kne sihat selalu...demi sy kan..awk...kalau boleh sy tak nak marah awk..tapi bile sy tahan marah tu..awk sperti buat2 untuk sy jadi marah..awk ske kew sy marah...sy dah tak nak marah awk.sy takut awk bosan jew...tu sy xnak marah2 awk tu...tubuh sy pun ase lemah semacam jew ari nih...sy mmg tak ckap bnyak mane hari nih..tapi depan awk sy jadi ok balik..sy nak awk jew ade ngn sy slelau..sy nak tgk awk..baru sy jdi segar balik...awk...tadi sy mintak maaf sbb lambat2kan untuk off9 skype ngn awk...sbb sy tak puas agi tgk awk...sy mntak maaf deh...sy rindu awk jew td..tu nak tgk lame2 tuh..tapi sy tgk awk dah semput sbb hidung awk tersumbat..sy cepat2 nak off9 td...tapi thanks sbb ade untuk sy tadi walaupun skejap...sy sayang n cintakan awk sepenuh ati sy...saya rindu kat awk sangat2...T_T..skang ni sy still algi sorang2...awk da tido da..sy tak leyh tido lagi..sy xtahu dah nak buat ape nih...sbb sy sayangkan awk...sy kasi awk tido awl...sy kecian kat awk sbb sore awk tak ok...nak ckap ngn sy pun awk jd tak sdap..takpe..sy fham sume tu..sy da ckap ari ni mmg sy tak on ckit..mnde kecik pom sy nak trase..nape awk ckap kasar td mase awk nak tido.?awk nak marahkan sy kew..?sy ade wat pape kew kat awk..?xde kan..?sy mmg nak kasi awk tido pun..tapi jgn lah smpi mcm tu..sy tau mod awk tak ok..sy da cbe da faham...mcm2 da sy buat supaya awk xde rase nak marah...tapi awk nak marah jugak kat sy..ape lah salah sy kan..Y_Y

Friday, December 16, 2011

Hukum Hudud




Assalamualaikum...video ini adalah tentang kefahaman hukum hudud...hukum hudud adalah hukum Allah...Allah swt tidak pernah zalim terhadap hambanya...so marilah same2 kite fahami tentang hukum hudud ini..video ini depetik dari youtube...disediakan oleh MATLUTHFI dan penampilan khas iaitu BOB LOKMAN....


p/s : sbelum korang play video nih..tlong pause lagu kat sebelah tu   ep...

My Business Card


This is my business card 4 fahmifitri photography...simple card...pape pom..kalu korang ade pape perancangan nak kahwin kew...korang rase nak booking aq untuk jdi photgrapher pun buleh..tntang harge korang bleyh text aq or call kew...jgn risau..aq akan sentiasa ada untuk korang..wahhh...ayat jiwang siot..hahah..aq juz nak tunjuk kad aq jew...huhu..amik la simpan...mane tahu bergune kew nanti..hahaha

Wednesday, December 14, 2011

tak lEyh naK tiDO...

jam menunjukkan 3.21 pagi...aq masih lagi tak tido...aq masuh mnantikan si dia yang ku sayangi..aq x leyh tido kalau aq x dgr suare die...so aq ambik keputusan untuk on balik lappy aq nih untuk cari cik blog aq nih..mntak2 die x tido lagi....boleh la die temankan aq...huhuhu..tapi aq xnak sgt cik blog ni temankan aq..aq nak org yg dalam gmbar kat atas tu tmankan aq...aq nak die jew,...aq xnak org lain...sbb die jew yg aq cinta...:(..awk...awk tau x nape saya baut perangai malam nim..?sbb saya nak awk pujuk sy jew...sy buat2 merajuk ngn awk...sy nak manje2 ngn awk..sbb tu sy buat mcm tu..tapi yg lain lak sy dapat..awk marahkan sy lagi ade lah..sy mintak maaf awk...tapi nape malam ni kite gaduh awk smpi tutup phne..?sy x ley nak col awk..xley nak pjuk awk...sy risaukan awk..sy xleyh tido kalau x ckp ngn awk....sy tahu tadi sy salah...sy marah awk sbb mnde kecik jew...sy tahu sy tak faham awk..sy mntak maaf....awk nak tau x...sy on9 facebook pun sy xde nak wat pew...sy x chat pun ngn pmpuan lain...walaupun mlm ni sy borink gle2..sy still lagi dgr ckap awk...sy xnak khilangan awk sbb mnde bodoh mcm nim...sy dah cbe xnak marah awk...tapi awk buat jgak sy marah....awk ltak phne mcm tu jew...lepas tu sy cuba dengar lagu...untuk ulit tido sy malm nim...lpas dengar lagu sy still xlehy tido...sy cuba buat msj untuk pujuk awk..sy tgk x delivered..sy try col...dgr2 voice mail....alangkah sdeyhnya sy waktu tu...sy ase nak nagis pun ade..nasib sy kuat...huhu...tpi awk tau2 lah kan...sy xleyh kalo awk xde....sy nak awk...!!!!!!!!!!!bngun lah n col lah sy balik....sy rindukan awk...awk x kecian kat sy kew..?huaaaaaaa.......I LOVE U SO MUCH SAYANG...sy janji sy xkan tggalkan awk seumur hidup sy..biarlah org nak kate janji tu x leyh pakai...tapi ikhlas sy ckap..insyaallah janji sy ade awk boleh pakai...selagi Allah izinkan saya bersama awk..selagi tu lah sy akan ade untuk awk walaupun awk marah2 sy...sy cinta mati kat awk tau,...Hidup Ku Untuk Mu....awk....awk janji jugak ngn sy ep awk xkan tggalkan sy...T_T

Monday, December 12, 2011

Logo FFP


Ni logo terbaru untuk fahmifitri photography....ni links die http://www.facebook.com/fahmifitri.photography ...korang bleh la likes page tu kat facebook kalau korang ase ske...aq x pakse pun..hehe....korang jgn marah ep lau gmbar aq tak cntik...korang komen lembut2 dah la..jgn maki2 aq lak...cian aq..dah la amik gmbar x pndai...huhu

Untuk Afifah bt Azmi

video ni aq buatkan khas untuk insan yg ku syang dalam hati ku ini....dalam video ni ade cerita tntang aq dan die..x bnyak pom..ckit jew...ingat...aq syg kat die...korang jgn nak kebas die dari aq ep...aq kepok2 pale korang nanti....i love uu baby...jgn tggl abg ep....abg yakin cinta abg xkan mati untuk syg...
untuk play video nih...tlong pause lagu kat sebelah tu...lau x...serabut korang tgk vdeo nih....

Wednesday, November 30, 2011

Tuan PuNYe BloG

Ni lah aq Mohd Fahmi Fitri bin Roslan...tuan pnye blog nim....aq juz a simple person...nothing special about me k...huhu...aq bese2 jew...ske berkawan n ske bersembang n ske buat korang gelak..tapi kalo org yg aq tak knal besenye aq smbong ckit..so buat2 lah baik ngn aq untuk korang gelak selalu....


pape hal yg korang ase tak puas hati ngn muke aq or korang ase knal ngn aq juz komen or text dkat shoutbox tu yup...

Friday, November 25, 2011

Nak bUat aPe..????

Exam pun da abis...sakang ni mase untuk aq bercuti slama sebulan....nak buat ape ep...dah la time cuti ni asyik hujan jew...time2 hujan kejenye tido jew lah kan...xde pew yg boleh dibuat...kalua ade tmpat yg banjir ley gak gi jln2 tgk air kan...huhu....bkan nak tlong pom..tgk jew pndai..hahah....bese korang2 buat pew ep tme cti..?mesti korang main game kan....tapi aq bkan jenis kaki game...siyes aq tak ley langsung dgn game...sjak azali lagi aq tak ske dgn gme....nak watpew nim...sumbak wehh...nak gi photoshoot...hujan plak...nmpaknye layan blog n fb jew la kat umah nim...huhu....

Monday, November 21, 2011

DeKan..????

Assalamualaikum....huhu...dengan perasaan penuh gembira aq mmbuka blog aq hari ini stlah lame aq tak bkak...dah berdebu dah pom...huhu....smnjak aq masuk study ni mmg aq agak cbuk sedikit smpi tak smpat nak update blog...maklum la aq ni bknnye blogger full time juz part tme jew...macm keje jugak ade part time nim...kene plak mggu ni aq dah final exam..juz mncelah mcm ni jew lah nak update blog pom...huhu...aq juz nak berkongsi prasaan hairan aq dengn orang jew nim...aq tak faham lah...knape time2 macm ni ramai sgt org panggil aq Dekan (anugerah dekan)...padahal aq tak delah pndai mane pom dalam kelas...juz kbnyakkan carry mark aq lah yg selalu paling tggi dalam kelas...kadang2 aq ade terfikir apakah kata2 diorang ni sbgai doa untuk aq mndapat anugerah tersebut..? Itulah yg selalu bermain di minda aq ini...aq pom rase bimbang jgak...mana tahu kan ade org yg lagi tggi pointer dari aq nnti dan aq tak dpat dekan...mmg aq malu...kalau boleh mmg lah nak jd dekan tu..tapi susah jgak nak dpt pointer 3.5 ke atas tu..tpi kalau org lain boleh takkan aq tak leyh kan..ape kurangnye aq dgn org2 lain sdangkan Allah mnjadikan hambanya sama saja cuma yg berbeza adalh perangai dan sifat sperti malas dan rajin..andaikata kita malas..mcmana nak berjaya kan..kejayaan bermula daripada kerajinan sseorang itu berusaha...ape2 pom aq still lagi berdebar sbb tkut aq tak dapat dekan tu...aq mmg la nak kan pointer 3.5 ke atas..sape yg tak nak..lagi pom aq nak buat parents aq bgge dgn aq..bkn slalu aq buat diorang bgge dgn aq...yg mmbuatkan aq malu...asal ade je yg knal aq then bile jmpe aq msti diorang ckap "dekan EI (electronics & instrumentation)...." Tak kira kat mane pom..samada dalam bilik kew, kat cafe kew, kat dewan final kew...kbnyakkan yg kenal aq akan cakap kat aq mcm tu...aq bkn jd mki hepi diorang cakap mcm tu tapi diorang lagi buat aq berdebar sbb aq taut result aq tak dekan...malu lah aq...lainlah result aq dah dekan kan...aq pom tak kesah diorang nak pggil mcm tu...kadang2 mnde ni pom buat aq trsenyum sorang..tapi gtu ah...nak kate x kne...pning2 aq pikirkan sume ni...ape yg perlu aq buat skang ni kene pastikan rsult aq TOP.!!! biar kate2 merekan mnjadi knyataan untukku..>.<..korang2 yg dah bce ni...tlongla doa2kan kejayaan untuk aq ep...smoga apa yg aq impikan ni tercapai...Amin....^_^

Friday, September 23, 2011

KaNciP

As'salam..da lame aq tak update blog...maklum la aq skung ni sbuk ngan study lagi..bkn kate blog..bnyak agi mnde lain aq tak smpat nak care...sori ye blog ku syg..hehehe....walaupom aq tak mandikan (update) kau...ko tetap harum di hatiku...sbb ko lah tmpat aq luah sume isi hati aq kalo aq gadoh ngn awek aq..ko lah teman aq wahai cik blog..ko tak pernah lupekan aq walaupom aq sesibuk mane pom...ko mmg baik..kalau lah ko boleh bercakap kan best..xde lah aq borink sgt kalu time takde mmber aq nak sembang2..lau aq gaduh ngn awek aq kew..ley aq sembang ngan ko..lau aq nak citer kat org lain tak best la sbb diorang tak faham aq mcmane ko faham aq ni...cik blog...aq rindu nak cite kisah2 aq kat ko..ha..mlam ni aq nak cite kat ko sal siang tdi...huhu..mnde ni baru jew jadi ptg td..awek aq ckap aq bodo..sbb aq kantoi aq anta msj kat pmpuan kat lam fb..aduss..siall tol la ckap aq bodo..hehe..jgn marh..sje wat sdap dpn ciik blog...heheh..cik blog..tdi kan..aq kne marah teruk...takut aq bile dgr die marah..tapi aq nak gelak pom ade gak tdi bile die cakap aq bodo..sdap2 die jew..aq ingt nak marah balik..tpi malas la nak besarkan lagi..kan tak pasal2 aq mlpas lak nnti sbb tu mmg salah aq pom...aq yg gtai2 g text kat pmpuan tu nape..huhu..aq sje jew nak tnye pmpuan tu sumtink...x sgke lak jd camni..niat bkn nak mggatai pom..cume nak tnye sumtink..huhu..niataq baik tak nak mnggatal...tapi awek aq tk faham..xpe lah..mmg aq takleyh kate ape2 da..dgr jew la die bleber ptg td..huhu..kancip gop posen...hoi cik blog..yg ko tido ni nape...bgunla...debukkk..!!! kan dak tmbuk tu..padam muke ko..sape suh ko tido...ko nak tau tak aq kne hukum pew ngn awek aq sal td..?mmg sedey la...aq kne deaktive akaun facebook aq..huaaaa....aq tak le on9 da....bengang nye rase...adoi.....ape aq nak buat ni...geramnye aq ngn ko ni...tido skmo..gi lah ko nak tido pom..ko pom same..tido awl jew..k lah...wasalam....Y_Y

Saturday, July 9, 2011

ThaNks

semalam awk janji awk nak sruh sy col awk dalam kul 12...tapi bile sy col...awk langsung tak angkat...sy tahu awk tak sihat...tapi awk tahukan camne sy..sy tak leyh jauh ngn awk..tapi awk tak faham sume tu kan...smpi hati awak buat sy mcm ni kan..semalaman sy tunggu awk...kul 5 pagi baru sy tido wak..sy tak ley nak tdo wal..sy asyik ingtkan awk jew...sy btol2 trsiksa smalam...sy ase nak jew pecahkan kepala sy agar tak serabut lagi...awk..awk tau tak sy rindu kat awk..sy dapat bersembang ngn awk pom da kira ckup da...tapi awk buat tak tau jew..awk tak rse ap yg sy rase sbb awk ade mmber2 untuk teman awk..tapi sy...sy sorang2 wak...sy thu awak srabut ngn prangai sy...kalo awk nak..sy boleh pergi wak..awk..nape awk buat sume ni kat sy wak..?awk ske ep tgk sy sedih..?pagi td..sy col awk..awk boley jew angkat wlupom awk still tido..tpi nape smlm awk tak angkat..?nape wak...?awk tak nak sy ggu kan..?btol tak..?sy tggu msj dari awk untuk mntak maaf..tapi tak wak..tak de pom awk mntak maaf ngn sy..smpi lah sy col awk skali lagi..awk nak sruh sy sound n marah2 dulu kan baru awk nak buat..nape wak..?mane otak awk..?awk tak gne kew..?awk faham ke tak sy nim..?awk dah besar kan..sy da ckap ptg smalm,,,sy nak perhatian yg lebih dari awk..awk janji awk nak bg..tapi npe awk tipu sy lagi..?!!awk mgkir janji..awk tau tak sy tak ske org yg mgkir janji dan lewati janji...sy tak pernah wat mcm tu kat awk..tapi skang..sy still lagi tggu awk col sy or msg sy..tapi xde pom..awk mcm tak kesah kan ade ke takde ke sy..sme jew kan...baik sy mati wak...awk pom snang...takde org nak marah2 awk lagi kan..awk ske kan mcm tu..lau awk nak..takpe lah wak..insyaallah lau ajal sy da smpi awk pasti gembira kan..T_T...awk...awk jge diri leklok..sy tahu sy bkn laki yg baik..sy pom bkn faham awk sgt kan..smpikan mnde mcm ni nak besar2 kan...tapi awk tak tahu ape yg sy rase...sy skit hati bile awk jd mcm ni lepas awk kuar tu..sy da ckp kalo tak sehat tak yah kuar..tapi awk degil..!!!knape wak..?awk ske kan tak dgr ckap sy..then bile malam awk nak tdo awl...padahl sblum tu awk ckap nak ckap ngn sy la..ape lah..nak skype lah..awk sembang..awk pnipu...awk tak tepati janji awk..awk..sy tak de tmpat untuk mngadu wak..sy ase nak jerit jew..biar awk dgr luahan hati sy ni...pedih sgt rase hati sy ni wak..sape ley ubatkan luke dihati sy ni wak..awk tak sygkan sy lagi kew wak..?walupum awk tak syg sy tapi sy tetap sygkan awk..:(...sy cintakan awk..demi awk...sy sggup mati wak..T_T

Tak TerKATe..(-_-)

hummm...borinknye..tak tahu lah nak buat ape..humm..sebek gop ase gnim..bkpe la aq jadi gni nim..aq tak mo ase gnim doh..aq dop rok doh naklayan sume ni..ya Allah kuatkan lah hamba Mu ini ya Allah..jgnlah Kau siksa kan aq ini...aq mmohon kpdamu Ya Allah...1001 persoalan yg bermain dalam fikiran aq ini...humm..tapi walau mcm ane pom aq tetap kan syg kan ko..aq dah cinta mati kat ko...aq bley trime ko tapi nape aq perlu ingt sume ni..ape mksud sume nim..?aq tak ley berjauhan dgn ko lepas ape yg aq tahu...aq nak ko ade ngan aq jew..tapi aq tahu tu sume tak ley..skang ni pom ko tak bersame aq..ko ckap walaupom ko kuar..ko nak teman aq...ko nak msj ngn aq..tapi ape..?tak pom...hummm..ko tak faham kew ape yg aq rase..?aq nak dgn ko jew...siyesly aq mmg lemah lpas sume ni aq tahu...tapi aq cube untuk lupekan sume tu..aq tak thu nak buat camne...aa tak tahu nak luahkan pade sape2..hanya blog ni jew yg boley aq ceritakan...demi mnjaga nama kita bersame aq akan simpan ap yg aq tahu...plizz la temankan aq untuk mase nim..aq tak ley seorangan aq jd tak kuat..:(...tapi smlam ko da ckap ko nak jarang2 msj ngan aq...tapi aq trima sbb aq kne mmg kne trima..aq tak trkate ape2 mase ko ckp camtu..aq tahu mmg sukar untuk aq lalui sume tu...hummm....aq tak tahu nak buat ape skang nim..aq ***** kan ko lah...aq tak ley sbut tu..nnti ko jd srabut sbb aq asyik ckap mnde same jew..kalo ko nak tahu...aq bkan sje2 ckap..aq mmg btul2 ***** kan ko...aq tak tahu da nak wat cmne...aq ase bile ko kat tmpat aq msti ko mnangis seorangan..:(...nape ko tak msj aq..?aq nak msj ngn ko lah...ko tak faham aq kew..?bkn ko study pom..ko juz kuar gi jln2...time study aq tak ggu pom ko..tapi ko still nak salahkan aq ckap aq yg sbb ko tak ley nak blajar..jahat sgt kew aq ni..?hummm..sori 2 say...ntah la..aq pom tak faham la...tpi skang ni siyes aq ase tak thu nak buat ape...aq ase sedih sgt2...ko tingglkan aq sorang2 skang nim..ko tak faham ape yg aq rse...walupun ko dgr aq hepi jew td tapi siyes aq brlakon jew...aq tak hepi sbenarnye....T_T...

Sunday, June 19, 2011

CeriTA cIntA

ehem3...!!adusss...sakitnye telinga....eh..nape lak sakit telinga bunyi kat tekak...pelik sungguh..haha..maaf2..loyer bruk ckit...haaa..ni aq nak story ckit kat korang...lau korang tgk pde blog aq ni kan mmg nampak mcm blog sedih kan...hahhaa...asyik cite sal awek aq jew..mmg la..da blog aq..mmg aq cite sal awek aq..takkan nak cite sal awek ko lak..haha...walaupun sume cite tu sedih la..n kdang2 tu ade yg rizak...haha..tapi sbenarnye kan aq hepy sgt aq dapat knal ngn syg aq tu afifah bt azmi ...i'm lucky i'm in love with her....aq pom tak tahu nape...aq mmg sayg gile2 kat die nim..die da buat mcm2 untuk aq..n aq janji aq takkan tinggalkan die dan tak de pe yg boleh pisahkan kitorang mlainkan ajal dan maut..walaupun kitorang gaduh teruk skali pom...kitorang tak pernah pom gaduh smpi sehari tak msj..bkn kate shari...satu jam tak msj sbb gaduh pom tak pernah...kitorang tak ske gaduh lame2..kitorang lebih ske slow talk bincang jln nak slesai masalah tu...kitorang tak ske lari dari masalah...aq ni mmg jenis cepat marah..tapi aq cepat hilang rase marah tu..nmpk cam kerap kali kan ktorang gaduh...bnyak2 kitorang gaduh...banyak lagi mase kitorang hepi2..syg...aq syg ketad2 kat ko lah....kdang2 kan kitorang gaduh smpi ade bdak tu nangis...hehehe..t'esak2 nangis nye...ciannye kat syg aq tuh...tapi mmg die tu manje pom..lau tak wat ape yg die nak..msti nak ngajuk...haha..dah la tak pndai nak sbar...nak mnde2 sume nak ciap cepat...aq lah yg jd mngse pnderaan..hahah..tapi aq tak kesah pom...sbb die kne mcm tu gak ngn aq..haha..kdang2 truk ag kot..nasib baik aq baik...time die nangis..aq la kne pjuk die balik..pdahal aq tgh marah tu...mngalah jew la sbb tanak tgk die ngis..heheh...tu aq kate aq baik...haha...ni lak sal mak die nim...aq ase mak die nim da tahu aq couple ngn anak die yg mnje nim...ciap suh aq jmpe ank die kat uma die ag..tapi lau jmpe kat luar tak ley ar...sbb ayah die tak kasi...dah lau camtu lagi ar snang kan..lagi aq ske..ley aq rpat2 ngn mak ayah die..mane tahu da brkenang nak buat mnantu kew...hahah...adusss..gatal la plak aq nim..tpi xpe..demi syg aq kan...kahwin awl takpe..tapi biile da de keje la...aq ase mak ayah die im perasan sbb aq slalu gi uma die untuk jmpe die lah...huhu...pape pom mmg aq cyg gile2 kat syg aq...da nape lak syg snyum nim..?abg ckap kat diorang yg abg cyg kat syg...bkan abg ckap kat syg...tgk..snyum lagi...adusss...angau lah tu..haha...grau jew syg..jgn marah ep..baby...i love u...i will never let u go....abg ade syg jew..abg janji abg akan jage syg betol2..tu janji abg kat syg..k lah korang..tu jew lah yg aq nak cite kat korang...nnti2 aq cite lak ep,...

Saturday, June 18, 2011

aKAn MeriNDui Mu

haaaa...nnti lepas zohor awk da nak balik hostel da...awk da ready kew nak berjauhan ngn sy balik.?huhu...xpe2...awk gak yg ckap..walupun kite jauh di mate tapi kite selalu jew dekat di hati kan syg...awk...sy ingt ari nim nak gi uma awk....nak beli mknan n mkn same2 ngn awk kat uma...tapi x smpat la plak..tapi xpe..xde rezki lah tu syg...sabor jew lah..huhu...sdey2 pom tade gne gak..mggu depan awk ckap nak balik jugak kan...boley la kite jmpe lagi kan syg..kite kuar same2 ep syg..rindu gle2 nak kuar ngn syg....nak ambik gmbar syg..hehe...tapi kan smlm abg kene marah ngn syg la..adusss....gara2 sorang minah tu aka kawan BAIK syg..hahaha...jgn marah ye...abg ingt lagi ayt syg..."yg abg tu cerdik sgt knape gi approve die, bongok"..aduss...mmg pedih gle2 syg kate kat abg...sabor jew la..trkejut gle abg dgr syg ckap camtu...marah sgt la ktekan...sbbnye abg tak bgtau kat syg yg abg da apprve mnah tu lam fb jew..abis abg kne camtu..nasib abg tak amik siyes...lau abg amik siyes..lagi teruk syg kne ngn abg...gaduh besar lak ar..huhu...tpi mod abg ok smlm syg...hehe..syg tau kan nape mod abg ok smlm...sbbnye kite ......................tut....tut....tut.....u know whats the meaning of the dot3....hahaha...so abg malas la nak marah2 smlm syg...syg...nnti da balik sne blajar btol2 tau...jgn bnyak main sgt...syg jgn lupe gak abg kat cni..abg kat cni sntiasa mrindui syg la...jgn pernah ade perasaan yg dpendam dalam hati syg ep...syg juz luah kat abg ep...jgn simpan2 tau...i love so damn much baby...

SayA rASe sAya FahAM........

hehehe...(menangis dalam ketawa )...awak...sy suka la awak balik..sy suka dengar bile awk balik demi sy..huhu...suke sgt2..sy rase trharu sgt2 wak...tapi sy sedar wak..sy pkse awk balik mggu nim sbb sy rindukan awk..awk sy tau sy masih x fahamkan awk..awk..kenape ngn sy wak..kanpe sy jadi camni..?sy tak nak jd cam ni...awk..sy tahu sy masih ta faham awk..sy asyik tak bg peluang kat awk..sy asyik nak awk ade ngn sy..sy tahu tu..tpi sy xley nak buat ape..smakin sy cuba untuk holang sume tu..smakin kuat ia berada dalam hati sy..sy da cube wak..tapi 1 jew saya mntak jgn awk mntak sy lupekan awk...awk..tdi awk ckap awk nak rehatkan...sy da ckap..awk pergi la rehat...tak pe la ngn sy ni..awk jgn risau la..tapi nape awak asyik fkir yg sy tak ikhlas kasi awk tido...sape sy wak...sy da ikut sume ape yg awk nak..tapi nape awk masih ckap camtu..?teruk sgt sy ep wak..?
awk..sy tahu sy yang sruh awk balik mggu ni..sbb sy nak jmpe awk..mane tahu kan untuk yg terakhir  sy tgk awk...dah2..jgn mengarut la...sy tak nak awk marah sy lagi dah..awk pom ckap awk balik demi sy..terharunye sy bile sy dengar awk cakap camtu..tpi kan dalam mase yg same sy da susahkan diri awk intuk awk balik kat cni...sy tau...awk kne kemas barang2...awk kene kejar mase awk..sbb kelas awk abis lambat...lepas tu awk knde tggu prebet lagi untuk ke trminal...sy tahu wak...awk tak ske care cam tu..lau awk rase sy susahkan awk..sy mntak maaf..mgkin sy X FAHAM awk lagi...kalau lepas ni awk xnak balik jmpe sy pom takpelah...sy faham..awk g sane untuk blajar kan..sy akan cube faham...
awk...awk suruh sy faham awk kan...sy dah faham da wak...skmo2 da sy faham awk...tapi ade tak sy mntak awk faham sy..?ade tak wak..?sy harap awk dapt faham perasaan sy..tpi tekaan sy salah...awk xley nak faham sy...awk tau tak...sy juz mntak awk teman sy jew sblum tido..tu pun tak slalu sy mntak awk teman sy tido lmbat..tapi awk mmg marah sy..awk ckap esok ade kelas awl la...ok...sy faham awk...sy bgg awk tido awl..tapi awk masih ckap sy tak faham awk sbb sy jdi xde mod lpas pde tu kan...tapi ade awk fikir prasaan sy..?xde kan..ape yg sy rase sbnarnye awk tak pernah ambik tahu pun..ok..sy trima..sy tak na awk susah..sy nak awk mcm biase jew..awk tak amik berat sal perasaan sy pom takpe...slagi sy kuat..kite tetap akan bersame...sy da pesan kat awk dulu..kalu btul2 cintakan sy...awk jge sy betul2....
awk..i love u so much...awk tak faham sy mcmane sy cube untuk faham awk...(-_-)

Saturday, June 11, 2011

aWak, sy MinTAk MaaF...

awk...awk tau tak yg sy rindu sgt2 kat awk skang nim..lmbat lagi kew awk nak balik..setiap saat sy ingtkan aqwk..sy nak awk wak...awk cpat2 la balik tman sy kat cni...sy rindu awk..awk...sy nak tnye nim...sy slalu ggu awk kew..?sy selalu buat awk rimas kew..?lau sy buat awk mcm tu awk tlong bgtau sy ep..awk..awk nak tau x..?sy setias sgt2 ngn awk..sy tahu sy bkan org g baik2 untuk awk tapi sy cuba jd yg terbaik untuk awk..sy janji awk...awk pegang janji sy tu ep..

awk...bile awk balik nnti sy nak cepat2 jmpe awk..sy nak tgk awk..da lame sy tak tgk awk dpn mate sy...ntah mcm mane la awk skang ni ep..sy jd berdebar2 nak tgk awk..awk makin kurus kew makin gemuk ep..huhu..awk..awk janji kan ngn sy awk nak setia ngn sy..awk tanak ade org lain kan dalam hdup awk..lau mcm tu bagus la..sy pom mcm awk jgak..

awk...smlm awk ckap awk nak msj jarang2 ngn sy...sy trkejut sgt wak..sy tak tahu nape awk ckap cam tu..sy ase mmg sy da ggu awk kan...sy mntak maaf bnyak2 wak sbb sy tak ley nak faham awk..sbb sy jd mcm tu sbb sy rindu awk n sy perlukan awk dalam hidup sy...awk tahukan mcm ane sy...sy janji ngn awk lepas sy tak de nnti awk pasti tak jmpe org yg smae mcm sy lagi..sy harap awk ta nyesal dgn ape yg awk nak...

awk...sy lau bleh mmg tanak acau awk...tapi sy tak sedar yg diri sy asyik ggu awk jew...sy tak msj pom awk time awk study..time awk kuar jew kite msj slalu pom..ari2 awk cuti..sbb sy fham awk...awk..sy ingt sy dah faham awk..tapi sbnarnye sy masih tak fham awk dimate awk..sy mntak maaf bnyak2 ye..sy tak tahu..kalo awk nak marah sy pom awk marah lah,,sy trima sbb tu mmg salah sy kan...

awk...bile sy tak de nnti awk dah tak ley jmpe org yg mcm sy sbb tak de org yg same 100% antra 1 same lain...awk ingt pesan sy tu ep...i love u so much.....(-_-)..

awk...awk mmg bukan cinta pertame sy..tapi sy nak ckap awk cinta sejati sy yg pertame...sy harap awk jgak mnjdi cinta yg terakhir dalam hidup sy...awk bkn org yg pertme dalam hidup sy...dan biarlah awk mnjadi org yg terakhir dalam hidup sy...sblum sy pejam mate...izinkan sy habiskan waktu sy bersame dgn awk..T_T

ikUt ahhhh..!!!

huhhhh..!!!ski2 nak gaduh....serabut aq...lau tak uas ati ngan aq ckap jew la...yg nak cari pasal skmo tu ape hal....!!kalu ase bsar da ase da pndai nak pikir sndiri...ok fine...buat kputusan sndiri...!!!org ckap pom salah xckap pom salah...yang mane satu nak ni ha,..?aq pom xtahu lah...hummm..aq makin tak faham lah dngn ko nim...nak cari gaduh skmo..nak kate aq tak syg kat ko...nak kate aq tak ckup bg kasih syg..aq ase ckup da smpi sume bnde aq nak buat pom aq ingt kat ko...tapi lagi nak gaduh ngn aq...aq sndiri pom naik pning dah la...cube trus terang gak ape yg kau nak sbnarnye...!!!!snang cite kan...!!!

Tuesday, June 7, 2011

sAkiT hATi.!!

emmm....mnde au ngn aq ari nim..sakit hati plek jew rase..dari pagi td doh..duk wat keje pom tak dop mod..dok ley selih ckit nak marah2..hummm..aq ta mo rase gnim...rase mcm nak marah org jew...tobak pom..sakit hati la..ni sorang agi duk wat hal ey...aq ate doh td aq tak dop mod aq ase mcm sakit hati jew..tpi tgk ah skang..ye r..aq tahu kau nak kuar ngn mmber g jalan2..tapi asal msj aq tak balas col pom tak ley..kau buat ape hah..?!!!aq sakit hati la main gni..dop ley paham aq kew..?janji nak balik tghari..ni kul wape da tak balik2 agi,...snyap jew...saje jew op nak tgk aq sakit hati lagi..ko tak syg aq ke ganer hah..?tlong ah...jgn ah wat gnim...dop rok nak layan doh nim...hummm..sabo2 pom ade batas gak..jgn wat smpi aq hlang sabo...asyik aq jew paham mg skmo..bile mg nak paham aq nye..?!!!time mg sorang pndai mg msj aq bgtau mg borink..tapi time aq sorang..ade mg kisoh..?adop pom...mg snyap jew...aq lop hok lbeyh2..kalu mg tak mo aq ggu mg..mg bgtau ah awal2..!!!!!!

Thursday, June 2, 2011

dilamun rindu


mengapa ketika ini lah aku sendirian
terkenang kenangan waktu kita bersama
pilu rasa hati bila engkau tiada di sisi

indah waktu itu bila engkau di sampingku
seakan dunia milik kita berdua
kini kau tiada hanya aku dilamun rindu

mengapa kau menghilangkan dirimu
katakan lah salahku
sehingga kau hancurkan hidupku

(chorus )
berikan lah kesempatan untuk aku menjelaskan
agar engkau kan fahami apa yang telah terjadi
tak perlu kau meragui ketulusan hati ini
kerna aku disalah mengerti

tidak pernah pun terlintas untuk aku menduakan
kerna ku telah berjanji
cinta kita kan abadi
tak perlu kau mengkhianati
cinta yang luhur dan murni
di atas tomahan orang lain


mengapa kau menghilangkan dirimu
katakan lah salahku
sehingga kau hancurkan hidupku


(chorus )
berikan lah kesempatan untuk aku menjelaskan
agar engkau kan fahami apa yang telah terjadi
tak perlu kau meragui ketulusan hati ini
kerna aku disalah mengerti

tidak pernah pun terlintas untuk aku menduakan
kerna ku telah berjanji
cinta kita kan abadi
tak perlu kau mengkhianati
cinta yang luhur dan murni
di atas tomahan orang lain


indah waktu itu bila engkau di sampingku
seakan dunia milik kita berdua
kini kau tiada hanya aku
dilamun rindu

kini kau tiada hanya aku
dilamun rindu

Sunday, May 29, 2011

keNaPE..????

huhu...semalam kan awk balik...haha..hepi nye sy rase..huhu...da lame sy ta rase segmbira mcm tu..sy dah lame tak hepi2 macm tu..slame ni sy asyik trmenung jew asyik ingtkan awk..pastu kul 10 malam kite skype...haha..da lame sy ta skype ngn awk..awk tnye sy..nape sy asyik snyum jew time kite skype tu..awk naktahu tak knpae..?sbb sy trlalu hepi wak..sy dah lame tak tgk awk..time kite skype...mcm2 kite grau..smpikan sy rase sy tanak off skype tu..tpi sy tau awk da ngantuk..sbb tu sy ajak awk off...sy tanak awk ckap pape lak tntang sy....pas pd kite skype...awk col sy lak..pastu kite smbang2..then sy lak ase ngantuk..pastu awk pesan kat sy spya jgn kejutkan awk esok...awk nak bangun lambat..disebabkan sy syg kat awk..sy tak kejutkan awk..sy tahu wak penat..so sy biarkan awk tido...lepas pd sy siap keje sy..sy call awk..pastu awk lak call sy..then kite msj smpi la ptg...pastu time ptg lak..sy singgah uma awk..kite smbang kjap..sbb sy nak tgk awk..awk nak thu tak.mase tu kan sy ase nak je cubit pipi awk...sy rindu awk...sy nak awk..tapi kan..nape awk marah2 sy.?knape wak..?ape slah sy kat awk....sy kate pew kat awk smpi awk kate sy asyik fkir sy jew tak fkir awk..ape wak..?sy ckap ape wak..?sy tak faham wak...sy masih trtnye2...ape slah sy nim smpi awk ley kate mcm tu n marah2 sy..trsentak sy wak..nape time awk pergi awk akan berubah perangai...awk lau awk tak ske sy awk ckap jew kat sy..sy trime awk..sy janji sy kan stia ngn awk...sy akan tggu awk walupun awk da buang sy...T_T..KENAPE sume ni terjadi...?sy tak nak awk..bile awk marah2 sy...sy cube tahan untuk tak bals kemarahan tu..sy cube ckap leklok ngn awk..sy ckap lmebut jew ngn awk..tapi nape lepas tu awk cube buat sy marah...?KENAPE wak..?awk ske ep tgk sy marah2..?awk tahu kan ca ne sy bile sy marah...sy tak fikir ble sy marah...sy pom tak ske bile sy marah...awk..btl kew sy tak faham awk..?awk nak sy faham awk mcm ane lagi...?awk tak puas hati lagi ep ngn sy..?ckap la wak....tlong ar bgtau sy...thanks yup..T_T

Friday, May 27, 2011

AkU cUBa MeMahaMi

Salam..hummm..ntah ape la dgn diri aq ni..aq pom tak tahu nape...smenjak awk pergi sy tak tentuarah..sume yg saya buat sume tak kene..nape nim..sy ta mo rase mcm ni..awk..tlongla sy...sbenrnye kan sy rindu sgt2 kat awk..awk tak tahu pom...awk nak tahu tak..awk suruh sy faham awk...sy cuba untuk faham awk..sy tak marh2 dah awk skang nim sbb sy tak mo awk tnsion2 kat sne..awk jauh ngn sy..sy takut awk jd bnci sy..sy tak nak sume tu terjadi sbb sy cintakan awk sgt2...tapi nape wak..?bile sy suruh awk bgtau lau awk ade keje awk tak bgtau sy dulu...sy selalu trtunggu2 msj awk..hummm...awk suruh sy faham awk..sy dah faham sbb tu sy tak marah awk bile awk tak balas..tpi sy juz tnye nape tak balas..tu jew..sbb smalam awk da marah sy sbb awk kate sy tak faham awk..dan hari ni sy kuatkan lagi hati sy untuk faham awk..sy rindu awk..sbb tu sy jadi mcm tu..tadi kan awk tnye sy yg sy sihat ke tak..sy ckap sy sihat..sbenarnye sy tak sihat..sy demam wak..tapi sy tak bgtahu kat awk..sbb sy tak nak awk risau...sy tak nak awk ckap baru demam sikit da mngadu..sy tak nak mcm tu...sy nak kaut walaupun awk tak de dkat ngn sy...sy tak nak awk kate sy mnje..sy malu bile awk kate sy mcm tu..awk..sy da kuatkan diri sy untuk faham awk..lau lpas ni awk rase sy tak faham awk lagi..awk bgtau sy ep..sy boleh ubah lagi perangai sy..tapi nape awk tak ley faham khndak sy yg sy ckap tlong bgtau sy bile awk ade keje..xde la syg trtunggu2...awk tahukan sy tak ske mnunggu...:(..awk...awk jge diri leklok kat sne tau...sy cintakan awk...sy rindukan awk sngt2..wlaupun awk kate awk rindu sy...rindu awk tetap tak sme sbgaimane sy rindukan awk...T_T

Wednesday, May 25, 2011

JaNJi KiTa

Dulu kita janji kita akan bersama,
Dulu kita janji walaupun kita berpisah,
Kita tetap di hati,
Dulu kita janji walaupun kita jauh,
Kita tetap dekat di hati
Dulu kita janji 
Walaupun datang seribu orang
Yang lebih baik dari antara kita,
Kita tetap kan bersatu,
Dulu kita janji kita kan setia,
Dulu kita janji kita kan jujr antara 1 sama lain,
Saya harapa awak tak lupakan janji,
Yang pernah kita taburkan itu.
Saya masih berpegang pada janji tu,
Saya akan cuba faham keadaan awak sekarang ini,
Walaupun saya terpaksa,
Sebabnya saya cintakan awak ketad2,
Kini dan selamanya..
(T_T)

Tuesday, May 24, 2011

KeSUMbatAn.!!!!

adusss...rindu ar plop kat die nim..mane nim..lmbat tol la free...nk msj lak nim..borink da nim syg...huhhh.dari td lg duk ngadap laptop..adop anep doh nak wat..lau syg ade dap gop..bley skype kew msj kew gayut kew..dop r sumbak ngat..adusss...sumbak2 main gnim..sabor jew la...xpe2..aq kne kuat bab aq kan cyg die..hehehehe...rindu er kat syg gemok...wakakaka....cepat2 deh anta msj kat abg...tak pom ponteng jew kejap..hehe...

Monday, May 23, 2011

JaNGaN PisAHkAn KaMi


cutenye

ayunye

i love u today,tomorrow n forever

tamo nangis2

janganlah nangis syg

skenye die...

jangan pisahkan kami

hehehe...

malu lah tuh..haha

cantik jgak

abg rindu syg

bagi alasan kat ayah kew nim..?haha

termenung akan kenangan

boley tahan jgak abg syg aq nim..hahah

nak cakar jew ase..haha

Sunday, May 22, 2011

dImANe KaMOo..?

bile abg rindu msti abg tgk gmbar nim..
huk3...mane kamoo nim..abg rindukan syg la..walaupun baru je syg pergi hari nim...abg rindu sgt2 kat syg..abg tak tau nak buat ape skang nim..bese skang nim abg col syg sbb abg baru balik keje...syg lak bese duk wat keje umah..bese syg kene lipat kain dlu..walaupun mase tu kite tak msj..tapi abg dapat dgr suare syg pun da ckup..tapi ni abg tak dgr pom suare syg..mane syg nye..?syg bile nak balik...?ari smalam kite jmpe untuk kali trakhir sblum syg pergi...smlam mmg ari yang paling best dalam hidup abg sbbb dapat jmpe ngan syg..rindu abg terubat seketikan walaupun lepas pade jmpe tu abg makin rindu kat syg..abg lau boleh mmg tak nak balik..tpi nak buat mcm ane...abg kene trima jgak...syg nak tahu tak..?mase kat kfc tu abg sdeyh sbnarnye sbb abg takut lepas nim abg da tkley tgk mke syg lagi..tak ley dgr suare syg lagi..taku sgt..abg nak tgk mate syg yg tajam tu...abg rindu nak panggil syg gemok skang nim...abg nak col syg...abg nak dgr suare syg kejap jew lau boleyh...huaaa...abg tak than lagi syg...syg..skang nim rutin harian syg da brubah mknenye rutin harian abg pom da brubah...ptg nim...abg mandi2 n trus kuar jew la..abg tak lalu dah la depan uma syg..sbb abg takut bile abg lalu abg nmpak syg...nnti abg lagi sdeyh..sbb sume tu hnyalah byangan rindu abg kat syg...:(..syg...abg nak buat ape skang ni ep..?abg mmg tak kuat la syg..abg nak syg ade kat sisi abg skang nim..bile abg rindu..abg tgk gmbar kite brsame..bile abg sepi..abg cari blog nim..untuk luahkan sgla isi hati abg yg trpendam..syg...duk kat sne jgn nakal2 tau..abg tak de dkat syg untuk tgkkan syg..syg cbe buat sndiri ep sgale keje..jgn harapkan org lain tau..dulu abg ade..syg boley la mntk tlong ngn abg..abg tak kesah pom..sbb abg kan cintakan syg..abg rindu nak grau2 ngn syg...syg...bile kite dpt jmpe lagi..?mnggu nim mmg syg cbukkan...sbb mggu ni syg orientasi...mmg tak de mase untuk abg..tpi tape..abg akan cube faham.demi kejayaan syg..satu jew abg mntak ngn syg..syg jangan pernah skali lupekan abg ep...sbb abg cinta mati kat syg tau..abg syg ketad2 kat syg,...jgn tinggalkan abg tau syg....T_T

Friday, May 20, 2011

IngINku HeNtiKan WaKtu

adusss...tinggal bberapa hari jew lagi syg akan tinggalkan abg kat cnim..nti xde teman dalah abg kat cni...kesepian lagi la abg..nnti syyg mmg cbuk ngn study kan...aduss...mmg rindu gle2 la abg kat syg kan...abg rindu syg skang nim...tinggal 3 hari jew lagi syg...huaaaaaaaaaaaa....abg tak tau nak buat ape skang nim..bese kan  lepas abg balik keje dalam waktu tghari tu kan..abg slalu col syg...nnti abg nak buat ape ep..?abg da takley col syg...pastu ptg2 lak..pas abg bgun tidur then mandi n ciap..abg kuar..sbelum abg kuar..mesti abg lalu depan uma syg dulu kan..syg pom same..syg akan duk kat luar tu tunggu abg lalu..bile smpi depan uma syg..abg akan panggil syg gemok..tpi nnti abg da takley da nak pggil syg cam tu walaupom abg lalu depan uma syg...takkan abg nak pggil mak syg gemok lak...mati abg kne kejar ngn mak..heheh..malam lak kite msj skmo..smpi ade waktu abg ttido cmtu jew time msj ngn syg..slalu wat syg rizak..hehe..kadang tu time ckap phne abg ley ttido..heheh..nak wat camne..abg kuat tido..mcm syg slalu ckap la..heheh..lau kite tak msj pom..kite skype kan syg..bile skype jew mmg gaduh sal fb..hahah...dah ekpom time skype ade ke patut syg chat dalam fb..sape dop rizak..abg duk tgk die..die duk tgk fb..huhhh...sakit ati tau syg..tpi dulu skit hati..tapi skang abg da rindu ngn sume tu..org kate bile gaduh boleh mrapatkan hbgan antara satu same lain...tgk skarang..kite mmg da rapat da syg..smpi nak berpisah pom ta snggup...huaaa..syg..jgn lupekan abg nnti tau...bnyak sgt kenangan antara kite syg...nak2 time skype...mcm2 mmit muke abg buat kat syg..smpikan syg gelak kuat gle.,.hahah..debor abg tgk syg gelak tkut mak dengar..heheh...time kite kuar lak ag ske ckap bodo2 ngn syg..abg buat cam tu sbb nak buat syg gelak..abg nak tgk syg epi jew bile kuar ngan abg..abg tak nak tgk mke syg msm n smbong tu..hahah...lau wat  mke cam tu..abg tumbuk laju2 mke syg,.,hahaha..abg grau jew..abg takkan buat camtu nye kat syg..heheh..abgkan cayg kat syg...syg sgt2...haa..ingt bawak bear tu tau..jgn tggl lak..lau syg tggl..mknenye syg tggal jgak ar ati abg kat cni..first thing bile syg packing barang..mesti letak bear tu dulu..hehe...esok kite nak kuar kan syg..esok abg nak ambik gmbar syg bnyak2...n nak ambik gmbar same2 ngn syg,,,nak jadikan kngan terkahir sbelum syg pergi...ummuuuaaahhhhhh3...abg cygkan syg ketad2..xde org lain lagi dalam hati abg mlainkan syg....i love u so much syg....jgn lupekan abg ep....

Wednesday, May 18, 2011

JAngAn kAu UcaP S'LamAt TiNGgaL

Humm..syg..x lame agi syg akan g smbung blajar..syg blajar leklok tau..syg jgn la cbuk2 nak fkirkan sal abg..abg takpe kat cni..abg cbe faham..abg akan kuatkan semangat abg walaupun abg tahu abg tak leh berjauhan dgn syg...syg sorang jew ade dalam hati abg..walaucamne pom abg ken trime jgak yg syg akan pergi...syg gi sane belajar tol2 tau..jgn nakal2..jgn gatal2 ep syg..nnti abg da tak ley nak marah syg..sbb kite da jauhkan..abg da tak leh nak tgk2 syg lagi...da tak ley nak lalu dpn uma syg smbil pggil syg gemok...!!.nnti mmg abg rindu nak pggil syg mcm tu..ntah ape yang akan abg rase nti..abg tak ready lagi nak berpisah jauh ngn syg...kite tak pernah berjauhan la syg..abg nak syg slalu ade ngan abg..abg ta sggup syg...tapi abg akan cube demi mase depan syg...abg ta nak mase depan syg musnah kerana abg...syg pergi blajar tau..jgn blajar untuk curang ngan abg tau..abg cyg ketad2 kat syg..abg da cinta mati kat syg..tapi 1 jew abg mintak..sblum syg pergi syg jangan ucap selmat tinggal kat abg ep...abg ta sanggup syg nak dgr sume tu..syg simpan jew kate2 tu ep..bile syg rindu abg...syg peluk bear yng abg kasi tu ep..abg akan selalu merindui syg...sob3

Monday, May 16, 2011

Hepi B'Day SayaM

ape yang ade dalam bag tu ep syg..?suprise untuk kamoo larh cyg..huhu
Hari ni bday yg ke 18 buat syg aq..lame doh idup..hahah...koho lame koho tue...ish2..tapi takpe..tue2 pom tetap comey and maintain...hehhe...tue pom abg tetap cyg kat syang..takkan pernah ade org lain dalam hdup abg nim..abg doakan semoga syg panjang umur, dmurahkan rezeki, dilimpahkan rahmat serta mndapat kejayaan di dunia dan dia akhirat...pape pun skang  nim syg da over 18..nak masuk cinema tak yah tnjuk ic da...haha...tapi lau nak masuk pom masuk la...cinema akhirat tgk ic ke tak ke..same jew...hahha...rnungkanlah yep..abg tak nak masuk cinema..hahaha..abg grau jew syg..jgn marah ep...da ar umur da makin tuer skang nim...nnti bertambah nmpak tue..abg takpe..ttap mude..hahah

Thursday, May 5, 2011

Ku Ingin Kamu

sayang..ku ingin kamu lah syg...jgn tigglkan abg ep...muaaxx...syg kamu deh...thanks sebab hadir dalam hidup abg untuk mnjadi teman hidup..tamo degil2 tau...letih da nak bebel skmo...ltih takpe..jg smpi abg borink suda..abg ta mo mcm gtu ep...abg cinta mati kat syg..cyg ketad2 kat syg...x perna ade org lain pom dalam hdup abg nim...x pernah rase untuk menggatal..miang ckit2 tu ade lah..hahah...grau jew..jgn marah ep..syg tau kan abg ske grau yg wat syg jelez..huihu...pape pom..i love u so much baby....

Tuesday, April 26, 2011

Kawanku..T_T

TIDAK DAPAT KU PEJAM MATA,
LANTAS KU BANGUN LALU TERMENUNG, 
INGIN KU CIPTAKAN CORETAN UNTUKMU,
TERINGAT KU DIMASA LALU, 

SEWAKTU ZAMAN PERSEKOLAHAN DULU, 
MAKA TERCIPTALAH ILHAM CORETANKU,
CORETAN UNTUKMU KAWANKU,
MASIH TERBAYANG DIMINDA, 

KETIKA KAU DAN AKU BERGURAU SENDA, 
BAGAI DUNIA MILIK KITA SAHAJA,
DIMANAKAH KINI KAU BERADA? 

ADAKAH KAU MENGINGATIKU JUA? 
BILAKAH KITA DAPAT BERSUA?
APA KHABARMU KAWANKU?
DULU KITA PERNAH BERJANJI SETIA,
SUSAH PAYAH KITA TETAP BERSAMA,
NAMUN KITA HANYA MAMPU MERANCANG,
TAKDIR DAN WAKTU TAK DAPAT DIHALANG,
WALAU KINI KITA JAUH TERPISAH,
KATA-KATAMU TAKKAN KU LUPA,
JIKA BERKAWAN BIAR SERIBU,
BERCINTA HANYA PADA YANG SATU,
YANG SATU,
DIMANAKAH KINI KAU BERADA?
ADAKAH KAU MENGINGATIKU JUA?
BILAKAH KITA DAPAT BERSUA?
AKU RINDU PADAMU KAWANKU,
AKU MERINDUIMU......

Thursday, April 21, 2011

KenApE Ep AwaK.?

emmmmm..T_T...nape lah kan...aq rindu sngt kat ko....aq nak on9 ngn ko jew kejap...kejap pom takpe dah...boley dalam 10 minit xpe dah..aq juz nak tgk ko jew...aq x smpat ag nak ckap yg aq nak on9 kejap jew skype tu...tapi ko terus ckap yg ko MALAS...humm...ntah ar...da brape malam aq tak tgk ko...aq ase rindu sangat2...tapi ko cam ta kesa jew an...takpe r..nnti lau aq ta faham ko ckap aq pnting dri sndiri...takpe r..biar aq jew la yg faham ko ep...ko tayah faham aq takpe...kadang2 aq ase cam da tawar ati jew nak ajak ko on9...hummm..tiap kali aq ajak mmg ko akan tolak..nape..?bnci sngt ep tgk mke aq nim..?hodos sngat ep mke aq nim.?cam gtu..?aq mgharap ngn ko tau yang ko dajanji nak on9 ngn aq...tapi bile smpi mase ko bg alasan lagi..sape ta sedih...sedih sngt wak..awk tak tau yg sy dbsahi ngn hujan mase sy tulis nim...sy tak ley nak than..sy sedih sgt2..sy ase mcm awk tak syg sy...sy tak tau nape...skang ni awk tggal sy sorang..awk tak de pom nak ckap, jom ar kite on9, sy tanak tgk awk sdih..tak de pom wak...sy tggu awk ckap cam tu..lau awk ckap camtu sy boley faham awk..tapi awk juz buat tak tau jew...awk nak sruh sy jew faham awk...sy tanak ungkit wak...tapi hati sy wak..tlong ar jge hati sy lak..da brpe malam awk janji ngn sy wak..?sy masih mnagih janji awk tu smpai malam ni...then smpi lah mlm ni sy ase da tawar hati untuk tggu awk tnaikan janji awk tu...sy nak sgt awk tahu sy rindukan awk sgt2..sy cintakan awk sgt2..sy perlukan awk sgt2...dan sy pom tahu awk cintakan sy jugak...tapi kdang2 awk buat sy rase sedih...awk ckap awk tanak tgk sy sedih,..tapi awk buat jgak...nape wak..?ape slah sy wak..?sy ta faham awk lgi ke slame ni wak..?awk..skang ni awk da tggl sy sorang2..awk da tido..tapi sy masih x leh nak tdo lagi...sy masih nak kan awk...sy xleh nak tdo wak...then esok kan...lau sy da ta ley celik mate lagi...awk da tk ley nak skype ngn sy...dan mase tu awk tayah lgi ckap mlas nak on9...sy pom dah tade..so awk akan ase lebih slese kot..awk tido la nyenyak2 ye...sy tak ley tdo lagi sbb sy rindukan awk...awk tayah fikir sal hati sy ep...salam..T_T


                                                                                                                                         21 Apr 2011

Thursday, April 14, 2011

C!nTA

CINTA BUKAN HANYA DI MATA,
CINTA HADIR DI DALAM JIWA,
CINTA BUKAN HANYA DI MULUT,
CINTA HADIR DI DALAM HATI,
CINTA BUKAN REKAAN,
CINTA HADIR DARI PERASAAN,
CINTA BUKAN BARANG MAINAN,
CINTA IBARAT PEGANGAN AGAMA.

Wednesday, April 13, 2011

Maafkan Aku

hummm...maafkan aq....aq tak bermaksud untuk sakitkan ati ko..tapi ko tak tau yg ati aq lagi sakit...sesakit mane pom hati ko..takkan pernah same dgn hatiku yg sdang sakit...aq cuba untuk paham dgn situasi skarang..tapi aq tak boleh...aq balik dari keje dgn mgharapkan dapat sembang dngn ko..ko tak tau ke yg aq rindukan ko...susa sgt ke ko nak paham...?smpikan kite boley smbang kejap jew dan dgn org lain ko smbang berjam2....aq tahu tu mmber ko...tapi aq tak ske die...ko buat aq sakit ati sgt2...hummm....aq sedih skang nim...dan bile aq sedih dan sakit ati sgt2 aq akan cari blog ni untuk tulis sumtink...dan tiap kali aq tulis nim...aq akn rase lain macam...aq tak tahu nape...dan kadang kala hujan akan mmbasahi aq....ko nak tahu nape..?sbb aq sygkan ko sgt2...aq rindukan ko sngt2...tpi ko luangkan mase ko untuk org lain..dan smpi skang ko masih tak de mase untuk aq...ape sume ni..?aq sakit ati ko faham tak..?ke ko nak sruh aq jerit kat tlinga ko baru ko nak dgr dan faham..?plizzz la...aq cbe nak faham..tapi aq tak ley...sbb org yg ko lyan tu..pling aq bnci dalam dnia ni..biar lah die tu mmber ko sakli pom....sampi mati pom aq takkan suke...!!dan kalo ko rase aq ni pnting..ko cari lah aq bile ko rase bisan dan ko layan lah org lain bile ko ade teman...aq tak leh nak kate pape...aq bkan sape2 pom...ko tau tak yg aq rindukan ko sgt2 ari nim..?aq balik habis cepatsbb nak call ko...tapi ko ckap ko nak gi uma mmber..bile ko balik..ko ckap die ade umah ko...then bile aq sruh ko g smbang...ko bkan main agi ske..ko tak tahu ke yg aq sruh tu tnde aq tgh sakit hati dan kecewa...aq tahu yg aq takkan dapt smbang ngn ko....ko gi lah kat die..ko tayah layn la aq ni...aq nak sorang2...aq xnak ade sape2 ganggu aq wat mase nim...(T_T)

Monday, April 4, 2011

Perangai Kaum Hawa


Assalamualaikum,
Mule2 skali aq nak mintak maaf la sbb tulis artikel ni…aq bkan nak sakitkan ati sape2…tapi aq nak berkongsi pndapat aq jew…tapi kalo korang takleyh trima takpe lah…aq faham la..mgkin korang trase sbb korang mmg camtu…haha…sori2…aq mnitak maaf skali lagi ep…huhu…

Aq pom malas gak nak memanjangkan pndapat aq yg smemangnye pnjang nim…baik aq terus terang jew la kan….senang kan lau macam tu…

Ha…yang sbenarnye kan…aq memang memang memang memang tak suke la cara kaum hawa yg sentiasa perasan..aq tak faham…kalau lelaki mesej ckap nak berkenalan kew..knape pmpuan mesti ckap ni mesti nak tackle aq nim..pdahal lelaki tu sje2 jew nak kawan..tak kire la text kat msj or facebook pom…lelaki bkan snang nak tackle pmpuan…so skarang aq da tahu knape pmpuan tu lambat ade couple or kahwin sbb asyik prasan llaki tu nak kat die jew..pdahal llki tu xnak pom…sje nak kawan…tapi kaum hawa asyik SYOK SENDIRI…so, takpe lah…kaum adam mngerti sbb kaum hawa smakin ramai, dan kaum hawa brebut-rebut untuk dapatkan llki…blurrr lah kaum hawa nih…

Sayang, sya nak jawab nih…lelaki bkan ade supplier nombor telefon pmpuan…tapi nombor tlefon pmpuan skang ni murah sgt la..smpi kat public phne, bus stop, tandas awam, dan kadang2 tu tgh pmbahagi jalan pom ade nom telefon pmpuan skang ni…so bkan slah llki la kalau die col ckap nak berkenalan untuk jdi kawan dan bkan nak buat makwe or bini kalau nombor tlefon bersepah tepi jln tu…ntah pnye tuan phne tu pom same duk tepi jln jgak…so, aq tak faham knape pmpuan asyik perasan jew bile llki tu ckap nak berkenalan…kaum hawa akhir zaman mmg mcm ni kot…

Ha…satu lagi kan kaum2 hawa…aq nak bgtau nih…korang tayah la wat jual mahal…mmg patot pom llki cakap korang smbong kalau x layan diorang sbb korang ni ske prasan cantik…padahal muke bese2 jew…llki nak knal pom sbb nak hilangkan bosan jew..lgi stu…lelaki cakp jgn wat jual mahal tu bagus sbnarnye..ia nya sbgai satu nasihat…ahai kaum2 hawa..cuba korang tgk zaman sakrang…pmpuan lbih ramai dari llki kan…so kalau korang wat jual mahal, sape lagi yg nak kat korang..last2 org yg kau wat jual mahal tu da brpunye bau ar korang nak kat die…pastu kacau laki org…aq tak daham ah dgn kaum hawa skarang nih…prngai yg tak mnentu…prangai perasan tu memakan diri sndiri…kcian deyh…

Dear only you,

Sesungguhnya korang perlu tahu bahawa kaum hawa nim mmg mulut xde insurans…die ain cakap jew..padahal die tak tahu ape niat lllki tu sbnarnye…die main ckap jew…

Contohnye, bile llki tinggal kan ssorang pmpuan tu…mesti ade sbb kan…x smestinye llki tu tggalkan pmpuan tu atas sbb rupe die ta cantik…tapi korang tak..llki belum ckap mnde yg sbnarnye lagi korang dah hebohkan satu facebook yg bahawasanye llki tu playboy…ape kejadahnye semua tu pmpuan..?kadang2 llki tu tgglkan pmpuan tu sbb prangai pmpuan yg terlalu menggedik dan mmbuatka n llki rase nak mntah bile tgk prangai pmpuan mcm tu…agak2 la kalu nak bermanje pom..takkan depan org ramai kan..malu la ckit pmpuan…

Pempuan, laud ah dapat llki yang baik tu jgn lah korang nak kikis hrte die lak..beselah..pmpuan..trenal dgn gelaran pisau ckur..tapi bile sruh ckur bulu kew ape kew…tak nak lak…pisau ckur yg tak bermate tapi bahaya..kalau nak sumtink…lau llki tanye, u syang I tak..?syg la…syg sngt2..sebanyak bulu di tubuh kambing…yela..pisau ckur..mmg la ske bulu2 nim..sbb tu buat ayat mcm tu…aq da fahm sgt da ngan pmpuan zaman skarang…hampeh…tak gune…
Dengar sini ye wahai kaum2 hawa…korang jgn la nak perasan sgt..sptutnye korang brsyukur la ade jgak llki yg trime korang…maklum la…kaum korang ramai mane skarang…kalu korang tggl lelaki pom..llaki tak kesah pom…sbb berlambak lagi tepi jlan tu org yg mcm korang..same jew…tak ubah pom..sbb die pom pmpuan jgak..sbb tu aq kate same kan…kadang2 tu, lelaki saje jew buat sedih bile korang tgglkan die sbb diorang nak korang sedar yg kesilapan korang yg mmbwa padah pd korang…teruk btul la pmpuan skarang nim…

You2…aq nak jwab nih…knpa llki ske kcau pkwe kaum korang bile korang reject die eyp..?kitorang bkn kacau tapi nak nasihatkan llki tu jew…xnak die berbinikan org yg mcm korang tu..prangai korang tu dah la bruk..pastu main tggl jew llaki..korang ingt llki kesah sgt kew lkalu korang tggl pom..?ta kesah lngsung la syg..diorang cume kesian kat korang jew..skali korang wat cm tu,tak de da org laki nak kat korang,..sbb berlambak lagi pmpuan, sayang…so pikir yang terbaik sblum buat ssuatu kputusan tu…


Dear womanhood

Ye aq tahu pmpuan mmg ta ske bile llki ckap ngn pmpuan…then bile bile pmpuan ckap llki mmg kaum adam akan marah…yelah…mm gar u curang bile u ckap ngn llki lain sbb pmpuan tak leyh kawin ramai...so maksudnye curang la..then llki hnya dpggil mnggtal sbb die boleh kawin ramai…dalam al-quran pom ade ckap…wahai pmpuan jagalah perhiasan mu dan janganlah dipertontonkan kpada mana2 lelaki slain suami mu…so, mmg prbuatan tu salah bg sseorang pmpuan…pmpuan prlua jga batasan prgaulan die..kalu suami tak suke tapi masih buat jgak…pmpuan tu mnderhaka pade suaminya..walaupun kaum adam sudah pupus…tapi hak dan kause sorang lelaki tidak pernah pupus…

You…aq tahu aq tak baik dan tak pndai…tapi kalau pape yang aq buat tu tak btul..tlong la tgur..sbb tu niat aq nak cari isteri2 yg solehah…slain suami yg mmbimbing isteri, istri pom kne bimbing suami…jgn la ego sgt…smpi kan suami lead bce doa tndas pom u nak ckap kaum adam ni ntah pape..bkan nye kaum adam ni lead kan untuk pergi clubbing or ke jalan maksiat..ke jalan yg benar tu..patutnye kaum hawa bersyukur la kan..tapi tak…asyik nak mngate jew..truk la kaum korang ni…sbb tu org ckap, kaum yg ramai ke neraka adelah kaum hawa..dan kbnyakan kaum adam ke neraka adalah kerana kaum hawa…

Konklusinya, kaum hawa adalah pnyebab sglanya kerana kecantikan sseorang kaum hawa itu dihiasi dgn rupa syaitan untuk mggoda mana2 lelaki….

Kaum adam tahu pmpuan mmg tak ske lau lelaki bercakp sal nak kawin lbih dari 1..niat si suami btul untuk mlihat isteri die masuk syurga..mmg kaum hawa boley ckap..bnyak agi mnde lain ley wat pmpuan masuk syurga..cntohnya  bersolat, puasa, jaga maruah dan metaati suami, sure masuk syurga.tapi kan, nak cari kat mane zaman skarang yg pmpuan 100% pempuan mntaati perintah suami die…?200% aq ckap dalam 10000 ade sorang jew yg mntaati 100%...so untuk mngurangkan dose2 korang tu..baim lah suami korang kawin lain…untuk mase don korang jgak…xkan kay sggup kne bkar dalam api sna..?

Sebelum kawin, korang asyik slahkan lelaki sbb mntak pelik kat korang..tapi korang pom 1 hal..yang trus bg tu nape..?tak fikir pnjang..?tapi tak sume laki mcm tu la..aq cme jwab soalan kau jew…sejahat2 mane pom llki..lau nak kawin mmg nk cri yg baik2 agar tidak trpesong akidah dan selmat dunia dan akhrat..teruna lelaki tak boleh ditengok sbb nak buat pmpuan rase jelez..bile pmpuan  jelez..die akan rase untuk lbih mnjaga dara die agar tidak ade org tgk sbelum suami die tgk..so renungkan wahai kaum hawa…

So , kaum hawa..jgn lah korang terlalu ego or perasan…biarlah care mane pom llki tu ngorat korang…asalkan dioran ikhlas..kdang2 yg hntar lagu ke ape ke, belum tntu die eclas..btol tak wahai kaum adam dan hawa..?so terimalah seadanya cinta lelaki tu walau mcmane care sakli pom llki tu tackle korang…bersyukur lah krna msih ade yg sudi…berbangga lah kite pade orang2 islam dan bkan nye org2 kafir yg korang minat sgt tuh…dan korang jgn lak prasan yg Korean nak kan kat Korean yg mke tak sberape tuh…akhir kata dari aq..semua kaum hawa kat Malaysia ni or dunia ni mmg KOYAAA………………….(^_^)

THE MOST BEAUTIFUL PLACE IN THE MALE BODY IS THE HEART..SO,KEEP HEART OF A MAN IS IN GOOD...NEVER PLAY FOR MAN..IT WILL LEAVE THE VERY IN EFFECT

Sama2 kita renungkan…!
There was an error in this gadget

Popular Posts

BMI Calculator